Obavijesti

News

Komentari 47

Indijcu odrezali rep: "Smatrali su me reinkarnacijom boga..."

Indijcu (18) odstranjen je 20 cm dug rep, što je ujedno i najduži ikad izmjeren rep koji je narastao nekom čovjeku. Zbog repa su ga boljela leđa, nije mogao sjediti ni spavati

VIDEO

Indijcu (18) odstranjen je 20 centimetara dug rep, što je ujedno i najduži ikad izmjeren rep koji je narastao nekom čovjeku.

Tinejdžer, čiji je identitet zaštićen, primljen je u bolnicu u Nagpuru u Indiji 29. rujna. Zbog repa je imao jake bolove u leđima. Nije mogao normalno sjediti ni spavati, javlja Sun.

- Mladić je rođen s repom. Iako je obitelj bila svjesna deformacije, nisu ga odveli liječniku zbog društvene stigme i praznovjerja - kazao je doktor Pramod Giri.

Naime, obitelj i susjedi vjerovali su da je mladi Indijac reinkarnacija Hanumana, hinduističkog boga u majmunskom obliku. 

- Kako je rastao, tako su mladićevi problemi bili sve veći. Unatoč tome, i on i obitelj skrivali su to godinama iako se sve moglo riješiti operacijom, dok je još bio beba. Idealno bi bilo da je rep odstranjen najakasnije do dobi od 5 godina - dodaje doktor.

Rep kod ljudi može poremetiti normalno funkcioniranje mjehura te donjih udova.

- Rep je kroz godine rastao, a u njemu se formirala kost koja je počela pritiskati mladićeva leđa - rekao je doktor Divik Mittal, asistent na medicinskom fakultetu.

INDIAN BOY WITH TAIL

Šesteročlani liječnički tim, predvođen doktorom Girijem operirao je dječaka za samo sat vremena i odstranio rep.

-  Osjećam se slobodno sada kad više nisam božanstvo. Sada se pred mojim domomom više neće skupljati praznovjerni ljudi. Mrzio sam usporedbe s bogom - govori mladić.

Prema podacima indijskog društva pedijatara dosad je zabilježeno šest takavih slučajeva u ovoj zemlji. U Punjabu je 2014. identificiran tinejdžer  s repom dugim skoro 18 centimetara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.