Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Indijcu odrezali rep: "Smatrali su me reinkarnacijom boga..."

Indijcu (18) odstranjen je 20 cm dug rep, što je ujedno i najduži ikad izmjeren rep koji je narastao nekom čovjeku. Zbog repa su ga boljela leđa, nije mogao sjediti ni spavati

47 komentara

Indijcu (18) odstranjen je 20 centimetara dug rep, što je ujedno i najduži ikad izmjeren rep koji je narastao nekom čovjeku.

Tinejdžer, čiji je identitet zaštićen, primljen je u bolnicu u Nagpuru u Indiji 29. rujna. Zbog repa je imao jake bolove u leđima. Nije mogao normalno sjediti ni spavati, javlja Sun.

- Mladić je rođen s repom. Iako je obitelj bila svjesna deformacije, nisu ga odveli liječniku zbog društvene stigme i praznovjerja - kazao je doktor Pramod Giri.

Foto: Profimedia

Naime, obitelj i susjedi vjerovali su da je mladi Indijac reinkarnacija Hanumana, hinduističkog boga u majmunskom obliku. 

- Kako je rastao, tako su mladićevi problemi bili sve veći. Unatoč tome, i on i obitelj skrivali su to godinama iako se sve moglo riješiti operacijom, dok je još bio beba. Idealno bi bilo da je rep odstranjen najakasnije do dobi od 5 godina - dodaje doktor.

Rep kod ljudi može poremetiti normalno funkcioniranje mjehura te donjih udova.

- Rep je kroz godine rastao, a u njemu se formirala kost koja je počela pritiskati mladićeva leđa - rekao je doktor Divik Mittal, asistent na medicinskom fakultetu.

INDIAN BOY WITH TAIL | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Šesteročlani liječnički tim, predvođen doktorom Girijem operirao je dječaka za samo sat vremena i odstranio rep.

-  Osjećam se slobodno sada kad više nisam božanstvo. Sada se pred mojim domomom više neće skupljati praznovjerni ljudi. Mrzio sam usporedbe s bogom - govori mladić.

Prema podacima indijskog društva pedijatara dosad je zabilježeno šest takavih slučajeva u ovoj zemlji. U Punjabu je 2014. identificiran tinejdžer  s repom dugim skoro 18 centimetara.

Možda vas zanima i ovo:
Message