News

Komentari 0

Ipak idu nagrade najboljima u prosvjeti: Po 10.000 kn za 500 odgojno-obrazovnih djelatnika

Ipak idu nagrade najboljima u prosvjeti: Po 10.000 kn za 500 odgojno-obrazovnih djelatnika

Nagrađivanje najboljih učitelja, nastavnika, odgajatelja, stručnih suradnika i ravnatelja uvela je bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ove godine posebno se nagrađuje i rad u nastavi na daljinu

Svečano primanje najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, zbog epidemioloških mjera neće se održati, ali dodjela nagrade koju je 2019. uvela Blaženka Divjak će biti.

Radi se o priznanju i nagradi u visini od 10.000 kn bruto za 500 učitelja, nastavnika, odgojitelja, ravnatelja i stručnih suradnika, a kako je za portal srednja.hr potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u ponedjeljak će ministar Radovan Fuchs online "uručiti" nagrade. 

Dobitnici su birani prema kriterijima izvrsnosti, prema natječaju raspisanome u svibnju. Ove se godine posebno gledao i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu, kako bi se istaknuo njihov trud da se svim učenicima omogući nastavak školovanja u epidemiji. Prijavljene kandidate za nagradu ocjenjuje se prema sljedećim kriterijima: Mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja i drugima.

Za ovogodišnju nagradu prijavilo se 1769 kandidata, a nastavnici koje smo kontaktirali izuzetno su zadovoljni što će se, zasad, nastaviti nagrađivanje zaposlenih u prosvjeti koji se trude podići taj posao na višu razinu. A u ministarstvu imaju najbolju volju nastaviti s ovim nagradama. Kako ističe ministrov savjetnik Božo Pavičin: Najbolje učitelje i nastavnike svakako treba nagrađivati.

 

Najčitaniji članci