Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Inženjer Dyatlov: U Černobilu smo radili nužne eksperimente

Objavljen je zaboravljeni intervju s Anatolijem Dyjatlovom, inženjerom koji je u seriji 'Černobil' prikazan kao glavni negativac, nakon što je izdao naredbu koja vodi do najveće nuklearne katastrofe...

Foto: IMDB/Screenshot
15 komentara

Anatolij Dyatlov, sudeći po reakciji gledatelja, najomraženiji je lik iz serije 'Černobil'. Inženjer je u seriji prikazan kao glavni negativac koji izdaje naredbu kojom je doveo do najveće nuklearne katastrofe, a kasnije odbija sudjelovati u istrazi. Dyatlov je poživio još devet godina nakon nesreće, a godinu dana prije smrti, točnije 1994., dao je intervju koji se nedavno pojavio na YouTubeu.

Foto: Screenshot/youtube

U jednosatnom intervjuu Dyatlov govori o okolnostima nuklearne katastrofe. U jednosatnom intervjuu pravda svoje postupke i kaže kako su uzroci katastrofe bili 'eksperimenti koji su se morali dogoditi'.

POGLEDAJTE INTERVJU:

ima oko 900 tisuća pregleda, a komentiralo ga je nekoliko tisuća korisnika YouTubea. Većina njih ima isti komentar, a to je da 'intervju nije odličan, ali nije ni strašan'.

Foto: HBO Adria, © 2019 Home Box Office, Inc. All rights reserved.

Inače, 'Not great, not terrible', vjerojatno je najpoznatija rečenica iz cijele serije, a izrekao ju je Dyatlov poslije eksplozije nakon što su inženjeri izmjerili količinu radijacije koja je dosegnula maksimum sprave za mjerenje, što Anatolija nije previše zabrinulo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message