News

Komentari 21

Islamskog učitelja osudili na smrt: Silovao je 13 djevojčica

Islamskog učitelja osudili na smrt: Silovao je 13 djevojčica

Wirawan je bio učitelj arapskog u osnovnoj školi, a onda je 2016. godine osnovao internat za djevojčice te privlačio one iz siromašnijih obitelji nudeći im stipendije

Sud u Indoneziji osudio je u ponedjeljak na smrt vlasnika islamskog internata koji je optužen za silovanje 13 maloljetnih učenica, od kojih su neke ostale trudne. U veljači su ga osudili na doživotni zatvor, no tužitelji su uložili žalbu na odluku, prenosi CNN.

Sud u Bandungu na otoku Javi proglasio je Herryja Wirawana (36) krivim za silovanje djevojčica u dobi od 11 do 16 godina tijekom razdoblja od pet godina.

Zatrudnjelo osam djevojčica

Wirawan je predavao arapski u osnovnoj školi, a onda je 2016. godine u Bandungu osnovao internat za djevojčice te privlačio učenice iz siromašnih obitelji. Javnost je napokon saznala što se događa u školi kada se jedna od žrtava svojoj obitelji vratila trudna.

Zbog njega je zatrudnjelo osam djevojčica, jedna od njih dva puta. Rađale su u lokalnoj klinici, a zatim su se o djeci brinuli Wirawanovi roditelji i sestre.

'Neke od njih su osjetile da mu duguju zahvalnost'

Sud je utvrdio da je Wirawan svoje žrtve izolirao od obitelji, davao im sigurnost i utjehu te su na taj način postajale ovisne o njemu, prenosi New York Times.

- Bile su premlade da razumiju što se događa. Neke od njih su čak osjećale da mu duguju zahvalnost- naveli su suci. Prilikom zavođenja, Wirawan je prvo djevojčice zamolio za masažu, a zatim im govorio da ne može imati spolni odnos sa svojom ženom jer ona ne želi imati puno djece.

Djevojkama je govorio da moraju slušati učitelje, a ako nisu bile poslušne, trgao bi im odjeću. Kada mu je jedna od njih rekla da je trudna, kazao joj je da ne treba pobaciti jer će on preuzeti brigu za dijete. Nekim djevojčicama je obećao platiti školovanje, a u jednom je slučaju rekao žrtvi da će je oženiti.