Obavijesti

News

Komentari 142

'Išle smo u školu preko zebre kad je naletio auto i srušio nas'

'Išle smo u školu preko zebre kad je naletio auto i srušio nas'
1

Mladi vozač (19) F. N. koji je udario tri djevojčice, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, nije bio pod utjecajem alkohola, potvrdili su nam u policiji. Jedna curica je teško ozlijeđena...

VIDEO

Nas tri prijateljice iz istog razreda smo išle smo preko „zebre“ na zeleno svijetlo, i kad smo zakoračile oko sredine ceste krajičkom oka spazila sam automobil koji je jurio meni s lijeve strane, ali je bilo kasno. Bila sam najbliža automobilu, Twingo, crvene boje koji me udario desnim retrovizorom u lijevi lakat i kotačem prešao preko noge. Nismo čuli da je svirao ili kočio, jer bi tada, bez obzira što smo mi imale zeleno, a on crveno svjetlo na semaforu pokušale se maknuti. Do mene, u sredini je hodala Sara, koju je udario u nogu, a Adrianu koja je bila najudaljenija od automobila je također udario u nogu – kazala nam je u subotu 12-godišnja Larisa, učenica 6 razreda, 4. osnovne škole iz Bjelovara, na koju je u petak oko 13,55 sati dok je s dvije prijateljice na „zebri“.

Larisa koja je hodala uz pomoć štaka jer ju boli noga nam je rekla da njih sve tri idu u isti razred i da su nakon prvog zvona krenule na nastavu u poslijepodnevnoj smjeni. Rekla nam je kako je još uvijek u šoku i da im je odmah u pomoć priskočila učenica iz srednje škole i još jedna cura iz 8. razreda, dok se automobil nije zaustavio. Srednjoškolka je odmah nazvala Larisine roditelje i tako redom.

Prošao kroz crveno u Bjelovaru pa pokosio tri curice i pobjegao
Prošao kroz crveno u Bjelovaru pa pokosio tri curice i pobjegao

- Supruga me nazvala i bio sam sav izvan sebe kad sam čuo da je naša, najstarija, od tri kćeri ozlijeđena. Došli smo pred školu, a djevojčice su odvezene u bolnicu. Vidio sam da je nekih 100-tinjak metara dalje stajao automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, na parkiralištu trgovine koja prodaje boje i lakove – govori nam Larisin otac, koji je u nedoumici, kad se radi o vozaču. Pitanje koje si sam na glas postavlja, je bili vozač stao ili bi nastavio dalje, da iza njega nije bilo policijsko vozilo.

Larisin otac (42) kaže kako su im u bolnici nakon pregleda i saniranja ozljeda pustili na kućnu njegu. Isto tako je prošla i Adriana, dok je na nesreću Sara zadobila komplicirani prijelom zgloba noge i poslana je na operaciju u zagrebačku Kliniku u Klaićevoj.

Otac Adriane, koja ima oguljenu nogu i bolove u ruci nam je kazao kako je šokiran nebrigom vozača, koji nikako da shvate da se oko škole treba voziti uz povećani oprez, a ne kao što je vozio 19-godišnji mladić iz Bjelovara, koji je kako se neslužbeno doznajemo, prije par tjedana položio vozački ispit.

- Odmah sam se preko društvenih mreža obratio gradskim ocima s pitanjem hoće li se poduzeti neke dodatne mjere opreza na tom raskrižju, te sam konkretno predložio da se vrate ležeći policajci koji su uklonjeni kad je postavljen semafor. Javio se gradonačelnik i njegov zamjenik, te su kazali da će već u ponedjeljak razgovarati s mjerodavnima iz Cesta i policije da se poduzmu dodatne mjere opreza kako djeca ne bi stradavala u prometu od obijesnih i bahatih vozača – pojašnjava otac djevojčice, koja je po svemu sudeći još najbolje prošla. Dometnuvši kako semafor nema nekog velikog smisla na tom mjestu, jer ga barem jednom u mjesecu neki nesavjesni vozač „pokupi“.

Do roditelja teško ozlijeđene djevojčice nismo mogli doći jer su oni najvjerojatnije otišli u bolnicu u Klaićevu gdje im leži kćer.

Ravnatelj 4. Osnovne škole, Nikola Margetić nam je kazao da su stalno u kontaktu s policijom i da su nakon 40 godina postavili rampu kako se ne bi automobilima ulazilo u krug škole.

Mladi vozač (19) F. N. koji je udario tri djevojčice, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, nije bio pod utjecajem alkohola, potvrdili su nam u policiji. Kako se radi o prolazu kroz crveno vozač će uz prekršajnu prijavu dobiti i kaznenu prijavu, jer se radi o teškoj ozljedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.