Obavijesti

News

Komentari 286

'Nisam udario suprugu, i dalje ću obnašati dužnost župana'

'Nisam udario suprugu, i dalje ću obnašati dužnost župana'
2

Mara Tomašević je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza. Kaže da joj je udario nekoliko šamara, davio i gurnuo na radijator

VIDEO

Nakon više od 24 sata šutnje oglasio se Alojz Tomašević. U priopćenju je priznao kako postoje razmirice između njega i žene, no da su one bile isključivo verbalnog karaktera. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pokretanje videa...

03:23

Poštovani,

u protekla dva dana o meni i o problema u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije, te se ovim putem želim očitovati o svemu.

Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano.

Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika.

Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima. 

Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji.

Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim putem.

Pokretanje videa...

mara tomašević 01:03

Tomašević je bio glavni razredni zabavljač

Alojz Tomašević, HDZ-ov župan koji je pretukao suprugu i završio na policiji, prije dvije godine je slavio 35. obljetnicu mature. Njegovi bivši kolege tada su rekli da je bio glavni razredni zabavljač. Naime, 034portal.hr je prije dvije godine u lipnju objavio kako su se pred gimnazijom u Požegi okupili bivši učenici.

Slavili su obljetnicu, a među njima je bio i razred ugostitelja, zanimanje konobari i kuhari.

- Mi smo generacija rođena 1961. godine. Bilo nas je 15 konobara i 15 kuhara. Išli smo zajedno u razred, osim stručnih predmeta koje smo slušali odvojeno. U to se vrijeme išlo na zabave, čak smo i sami kao razred organizirali jednu i zarađeni novac potrošili na završnu večer - rekao je tada Drago Šarić.

Prisjetio se kako je Tomašević bio najveći zabavljač u razredu i da je bio jako društven.

- Volio je pjevati i bio je jako otvoren, baš kao i danas - rekao je Šarić. 

Upravo je to bilo presudno za veliku razrednu ljubav između župana i njegove supruge Marije koja je na kraju završila brakom. 

- To je ljubav iz srednje škole. Iako smo bili školske kolege od prvog razreda, ljubav se rodila tek u trećem. Bio je veliki šaljivdžija i predvodnik, meni je čak pokazivao matematiku – prepričava Marija Tomašević.

- Uvijek sam nastojao biti dio tima i to smo i bili. Matematiku sam volio pa sam i drugima davao instrukcije. Neki mi otkad sam župan daju primjedbe i ja volim što je tako jer uvijek ću prihvatiti svaki prijedlog i nastojati ga riješiti. Ponosan sam što su danas ovdje obrtnička zanimanja jer završiti u današnje vrijeme zanat je čast. Otvorena su vam vrata u svijet i ponosan sam što su moji prijatelji upravo takve osobe - rekao je tada Alojz Tomašević. 

'Opalio mi je nekoliko šamara i počeo daviti'

Podsjetimo, Mara Tomašević je u utorak poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Rekla je da je suprug došao kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga je ona upitala: ‘Je l' te to ona zove?’ 

- Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće - rekla je. Nakon što se pribrala, dodaje, obukla se, sišla dolje i rekla mu da ide na policiju.
- Na to je on opsovao i rekao: ‘Idi!' - tvrdi Mara Tomašević. 

'Dva puta sam pisala premijeru'

Rekla je da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji. 

- Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana - kazala je Tomašević.

Plenković: 'Žao mi je što nisam ranije vidio mail...'

Andrej Plenković komentirao je navode Mare Tomašević da mu je u dva navrata pisala o nasilnom ponašanju svoga supruga, požeškog župana Alojza Tomaševića.

- Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, on je u šumi tih mailova bio od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran. Bio sam iznenađen da je ona meni pisala, ja gospođu ne poznajem, ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno - rekao je Plenković.

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-sastali su se u utorak, a na sastanku je zaključeno kako će se raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"