Obavijesti

News

Komentari 172

Specijalci upali u stan i svladali muškarca koji se zabarikadirao

Specijalci upali u stan i svladali muškarca koji se zabarikadirao
18

Tijekom noći B. P. (60) pucao je još u dva navrata. Nakon drugog puta specijalci su upali u stan i svladali ga. Urlici su probudili i one rijetke koji su uspjeli zaspati...

VIDEO

>>> Zadnje informacije

6.30 - Specijalci su upali u stan 60-godišnjaka oko 5.10 i uhitili ga. Opirao se uhićenju, a njegovi urlici probudili su i one rijetke koji su noćas uspjeli zaspati. Doslovno su ga 'utrpali' u maricu i odvezli u policiju na ispitivanje. 

- Nisam počinio nikakvo kazneno djelo - vikao je dok su ga odvodili.

Tijekom noći pucao je u još dva navrata, oko tri sata i netom prije nego što su upali policajci. Kao i prva dva puta, i sada je izašao na balkon i ispalio po jedan hitac.

00.35 sati - Oko 15 minuta nakon ponoći muškarac je izašao na balkon i ispalio tri hica iz pištolja. Nakon toga se mirno ušetao natrag u stan. 

Stupili u kontakt, ali on se odbija predati

00.05 sati - Doznajemo kako su policajci uspjeli stupiti u kontakt s muškarcem B. P. (60) koji se zabarikadirao  u stan nakon što je pucao iz pištolja, ali on se još uvijek ne želi predati. Policija je i dalje razmještena oko zgrade, a ulica je blokirana. Navodno je tijekom popodneva pred stan muškarca došla i njegova sestra.  Ona je pokušala s njim razgovarati i nagovoriti ga da se preda, međutim ni nju nije poslušao.

Stan je u potpunom mraku, muškarac se ne odaziva

22.20 sati - Policija ni nakon gotovo sedam sati drame i dalje ne ulazi u stan muškarca koji se zabarikadirao u svom stanu nakon što je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja. Stan je u potpunom mraku, a još uvijek nitko nije uspio ni stupiti u kontakt s muškarcem. Policija je došla do jednog od njegovih prijatelja koji ga je ispred stana dozivao i lupao mu po roletama, ali odgovora nije bilo. Ispred zgrade i dalje čekaju maskirani specijalci pod punom opremom.

Drama počela oko 15.30 sati

U Washingtonovoj ulici u Splitu u četvrtak oko 15.30 sati muškarac je ispalio više hitaca. Zabarikadirao se u kući i odbija suradnju s policijom. Zasad nitko nije ozlijeđen.

Kako doznajemo, riječ je o 60-godišnjem B. P. koji stanuje u visokom prizemlju zgrade. 

Prvo pljunuo oca djeteta, a onda je otišao po pištolj 

Do sukoba je došlo nakon što je muškarac u srijedu gurnuo dijete svog susjeda. Dijete se potužilo ocu, koji je u četvrtak tijekom dana došao raspraviti situaciju sa 60-godišnjakom.

Otac ga je pokušao dozvati iz dvorišta na što je muškarac izašao na balkon i pljunuo ga. Na to se otac djeteta još više uzrujao, a napadač je otišao u kuću po pištolj i počeo pucati. Nakon toga se zatvorio u kuću. 

U desetak dana više puta napadao djecu, policija nije reagirala

Kako nam kaže jedan od susjeda, muškarac je proteklih desetak dana u više navrata napadao djecu u ulici.

- Ogorčen sam na policiju. Ja sam ih zvao nekoliko puta u zadnjih 10 dana zato što je susjed bio nasilan. No, policija bi došla, pokucala na vrata i otišla. Susjedi koji su se za vrijeme pucnjave našli u stanu sada ne smiju izaći van, a oni koji su bili vani ne smiju u stan. Zgradu su okružili specijalci, a tu su i pregovarači koji ga pokušavaju urazumiti - kaže nam jedan od susjeda. 

Djecu iz vrtića evakuirali preko okolnih dvorišta

U blizini se nalazi i dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama, a policija nije dozvoljavala roditeljima da dođu po svoju djecu.

- Moje dijete u svojoj glavici ima timer, ja dolazim po njega svaki dan u isto vrijeme i on to točno zna. Tamo ima šest, sedam djece s posebnim potrebama i oni su se sad već unervozili - rekao nam je jedan od roditelja čije je dijete u vrtiću točno preko puta opkoljene kuće.

Nekoliko minuta nakon toga mame, tate i bake, koji su došli po djecu, u pratnji policije pušteni su do svojih mališana te ih evakuiraju preko okolnih dvorišta.

Možda potraje pet minuta, a možda i pet dana

Kako doznajemo, policija će prvo pokušati taktikom iscrpljivanja, a prema priči okupljenih situacija bi mogla potrajati pet minuta, ali i pet dana.

'Izvikao se na dječaka koji se upiškio od straha'

Kako kažu susjedi,  B. P. je silno vezan za svog hrđavog raspadnutog fiću koji je parkiran u dvorištu. 

- Sjećam se kako se jedan dječak igrao kraj auta i upala mu je sličica unutra. On je to vidio te je izjurio van i počeo vikati na dječaka koji je zapomagao: 'Nisam vam ništa napravio. Nisam ništa dirao!' B. P. ga je potjerao od auta, a mali je sav šokiran stajao te se upiškio u hlače od straha - kazala nam je susjeda koja je svjedočila i kako je B.P. divljački iščupao koš iz dvorišta kako se djeca ne bi tamo igrala. 

Susjeda je, kako nam kaže, zbog toga pozvala policiju. No, policija je došla i odmah otišla. Rekla je kako su joj policajci rekli da nemaju dovoljno argumenata da ga privedu.

Došli specijalci, čeka se upad

Oko 19.50 sati došla su dva kombija specijalne policije, zamaskirani su i pod punom opremom. Očekuje se da će uskoro krenuti u akciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 172

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku