Ispovijest: 'Nije me zaposlio jer je bio uvjeren da sam Rom...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 225

Ispovijest: 'Nije me zaposlio jer je bio uvjeren da sam Rom...'

Ispovijest: 'Nije me zaposlio jer je bio uvjeren da sam Rom...'
1

Prethodno smo sve dogovorili telefonom. Otišao sam na Krk, ali čim me vidio, nije me ni pozdravio nego se okomio na mene: ‘Zašto mi nisi rekao da si cigo?’, rekao je Ivica Sedić

VIDEO

Prethodno smo sve dogovorili telefonom. Otišao sam na Krk, ali čim me vidio, nije me ni pozdravio nego se okomio na mene: ‘Zašto mi nisi rekao da si cigo?’, rekao je Ivica Sedić (21).

Još je razočaran i povrijeđen zbog načina na koji je s njim postupio gazda restorana kod kojeg je trebao raditi od travnja do listopada. Ivica, koji je iz Hrvatske Kostajnice, završio je školu za kuhara u Zagrebu. Sa stalnim poslom još nije imao sreće, ali s nalaženjem sezonskih nikad nije imao problema. Već tri godine zaredom ljeto koristi za rad na nekom od naših otoka. Tako je radio na Zrću na Pagu, u Malinskoj na Krku te u Malom Lošinju. Uglavnom je pekao roštilje i taj je posao, kako tvrdi, usavršio.

- To sam rekao i gazdi firme Sportmar u Njivicama na Krku dok smo razgovarali preko telefona. Pohvalio sam se svojim radom u fast foodu, na raznim roštiljima, a spomenuo sam i da mi je jedan gazda bio dozvolio da mu sam vodim cijelu kuhinju. Odgovorio mi je da sam kod njega sigurno dobio posao i neka samo dođem. Odmah sam spakirao kofere - rekao je Ivica.

U srijedu ga je gazda Sportmara dočekao na autobusnoj postaji u Njivicama, no susret nije dobro protekao. Gazdi se tamnoputi momak, crne kose i smeđih očiju nikako nije svidio.

- Bio sam u šoku i prvo sam samo gledao u njega. Nisam mogao vjerovati što me pita. Objasnio sam mu da nisam Rom nego samo imam tamniju put. S druge strane, bilo mi je glupo opravdavati se i odgovarati na takvo pitanje. Ponudio mi je da prespavam kod njega, što sam prihvatio jer nisam imao izbora. Na kraju sam upoznao njegovog brata, koji također nije htio da radim kod njih. Osjećao sam se stvarno jadno, ali nisam se svađao, bio sam pristojan i samo čekao da sve ovo prođe - rekao je utučeni mladić. Dodao je da si je prvo morao počistiti baraku u koju su ga smjestili jer nije bila očišćena još od prošle godine, kako mu je rekao nesuđeni gazda. Navečer su mu je donio pola pizze koja je ostala njegovu sinu. Ponosni Ivica ju nije pojeo.

Gazda Sportmara ujutro ga je odveo na autobusni kolodvor i platio mu je 1000 kuna za troškove uzaludnog dolaska.

- Na kraju me pozdravio riječima: Žao mi je što si prošao sav taj put uzalud. Da imamo kuhinju zatvorenog tipa u kojoj te nitko ne vidi, zaposlili bismo te. Ovako, bojimo se što će ljudi reći - rekao nam je razočarani Ivica koji će sad tražiti drugi posao.

Nisam ga zaposlio jer mislim da je smotan i nježan kao curica  

Nisam mu rekao da je Rom. Prošle sezone sam zapošljavao djelatnike iz Srbije i iz Albanije, kao što ću i ove, tvrdi bivši sportaš Predrag Mihaljević, vlasnik Sportmara. Dodao je da je problem bio u tome što mu se Ivica učinio smotanim “kao curica”, a on je htio okretnog radnika.

      

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 225

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak