Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
100 komentara

Ispred smo Njemačke - u broju svećenika po glavi stanovnika

Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke. Prema broju svećenika na 100.000 stanovnika, na sedmom smo mjestu

Foto: Fotolia
100 komentara

Na listi Doing Business Svjetske banke pali smo na 58. mjesto, sedam mjesta niže nego lani.

Novo izvješće Svjetskog gospodarskog foruma pokazalo je da smo na ljestvici globalne konkurentnosti za 2018. godinu završili na 68. mjestu među 140 gospodarstava svijeta.

Po učinkovitosti javnog sektora smo - predzadnji, ispred Venezuele. No ovo izvješće pokazuje da smo u kategoriji poticanja kritičkog razmišljanja u obrazovanju na samom začelju, u društvu nerazvijenih.

Hrvatska je tu na 136. mjestu, od ukupno 140 zemalja, u društvu Jemena, Salvadora, Gvineje, Maroka, Haitija i Angole. I tu su države bivše Jugoslavije bolje pozicionirane od nas, a vrhom liste dominiraju SAD, Danska, Švicarska, Finska, Novi Zeland, Švedska, Nizozemska i Njemačka.

Po broju svećenika na sedmom mjestu

Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke

Na ljestvici koja pokazuje broj svećenika na 100.000 stanovnika hrvatska je u top 10 u Europi, na visokom sedmom mjestu.

Hrvatska ima 56,1 svećenika na svakih 100.000 stanovnika. Ispred nas su samo Grčka, Italija, Rumunjska, Poljska, Belgija i Irska.

Prema grafici objavljenoj na Jodi Graphics, dno ljestvice drži Bugarska sa samo 12 svećenika na 100.000 stanovnika, a tek nešto bolji su Češka, Nizozemska, Mađarska i Njemačka, gdje na svakih 100.000 stanovnika dolazi 22,3 svećenika, piše Novi list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message