Obavijesti

News

Komentari 165

U sudaru vlaka 11 je ozlijeđenih, poginuli kondukter, strojovođa i maloljetnik. Neviđena tuga

U sudaru vlaka 11 je ozlijeđenih, poginuli kondukter, strojovođa i maloljetnik. Neviđena tuga

Prema posljednjim podacima u željezničkoj nesreći kod Novske troje je mrtvih, a još 11 ozlijeđnih. Obitelji mogu informacije dobiti na broj Crvenog križa 044-600-572

POGLEDAJTE VIDEO: PRIZORI S MJESTA NESREĆE

NAJVAŽNIJI DETALJI

  • Troje ljudi je poginulo, 11 je ozlijeđenih, nitko nije životno ugrožen
  • Do nesreće je došlo kad je putnički vlak naletio na teretni koji je bio u kvaru
  • Obitelji mogu informacije dobiti na broj Crvenog križa 044-600-572
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.20

U nedjelju vještačenje željezničke infrastrukture

Nakon što je završen očevid na mjestu teške željezničke nesreće kod Rajića, nedaleko Novske, u kojoj su tri osobe poginule, a 12 ih je ozlijeđeno, još je preostalo vještačenje željezničke infrastrukture.

Kako je rekao glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik, taj će se dio očevida obaviti u nedjelju ujutro, jer je nakon uklanjanja dvije željezničke kompozicije nužno još raščistiti mjesto nesreće. Dotad će mjesto nesreće biti osigurano, pa će dežurne službe i iduće noći biti na terenu.

Policija je za nedjelju najavila i detaljnije priopćenje o svim dosad obavljenim radnjama i poduzetim mjerama. 

Na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Sisku je objavljeno kako su tijekom očevida izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

19.07

Počelo je odvlačenje 14 vagona teretnog vlaka prema Novskoj.

24sata
16.40

Šef Sindikata strojovođa: 'Da, poginuo je sin jednog od kolega, vraćao se kući iz škole'

Da, preminuo je sin strojovođe koji radi u Zagrebu, kaže nam Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske, o teškoj željezničkoj nesreći kod mjesta Rajići u kojoj su poginuli dvojica muškaraca, starih 52 i 62 godine, te 17-godišnji maloljetnik.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

15.30

Policija potvrdila: Poginula su dva muškarca iz Slavonskog Broda i mladić (17) iz Novske

24sata

U željezničkoj nesreći koja se petak dogodila kod Novske život su izgubila dvojica muškaraca zaposlena na Hrvatskim željeznicama te 17- godišnjak, potvrdila je policija.

Radi se o dvije odrasle osobe: kondukteru (60) i strojovođi (52) putničkog vlaka s područja Slavonskog Broda, zaposlenima na Hrvatskim željeznicama, i jednoj osobi staroj 17 godina s područja Novske, priopćeno je iz županijske policije.

Županijska državna odvjetnica iz Siska je priopćila da s županijskim policijskim službenicima i istražiteljem Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu obavlja očevid nesreće i utvrđuje okolnosti nastanka nesreće.

Više pročitajte OVDJE.

13.37

Darko Barišić, član Uprave HŽ Infrastrukture, rekao je za HRT kako će istražne radnje trajati još sat-sat i pol nakon čega mogu vidjeti u kakvom je stanju pruga.

- Koliko je nama poznato, u srijedu ili četvrtak je dogovoreno da se iščitaju vozna vremena vlakova i nakon toga će biti jasnije što se dogodilo.

Barišić je potvrdio da je pruga obnovljena 2014. godine te da su i sinoć sigurnosno-signalni uređaji bili ispravni i da su to provjerili.

Vlak je imao auto stop uređaj. Je li on bio ispravan ili ne, Barišić to u ovom trenutku ne želi prejudicirati. Kaže i da će nakon istrage podići vlak te vidjeti u kakvom je stanju pruga.

- Mislim da ćemo u 48 sati sve riješiti, rekao je.

 

 

Komentari 165