Obavijesti

News

Komentari 28

Istraga u Njemačkoj: Uhićeni Sirijac je povezan s ISIL-om

Istraga u Njemačkoj: Uhićeni Sirijac je povezan s ISIL-om
1

Dvadesetdvogodišnji Sirijac je uhićen u noći s nedjelje na ponedjeljak u stanu drugog Sirijca u Leipzigu koji ga je primio u svoj stan, ali ga je savladao i alarmirao policiju

VIDEO

Noćas uhićeni Sirijac, kojeg se sumnjiči za planiranje terorističkih napada u Njemačkoj, povezan je s tzv. Islamskom državom, a ministar unutarnjih poslova Njemačke Thomas de Maiziere vidi u postupcima uhićenog izbjeglice sličnosti s pripremama napada u Parizu i Bruxellesu.

- Događaji u Chemnitzu su, prema saznanjima koje raspolažemo, vrlo slični pripremama napada u Parizu i Bruxellesu - rekao je Thomas de Maiziere u ponedjeljak nakon konferencije za tisak policije u Saskoj, saveznoj pokrajini gdje je uhićeni Sirijac pripremao napad.
 
De Maiziere je naglasio kako je Njemačka i dalje u „središtu zanimanja“ međunarodnog terorizma.

- Istraga pokazuje da su napadi poput onih u Parizu i Bruxellesu i u Njemačkoj u svakom trenutku mogući - rekao je de Maiziere.

Prije toga je predsjednik saskog Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala Joerg Michaelis potvrdio kako istražitelji polaze od toga da je, noćas u Leipzigu uhićeni Džabar al Bakir, „u kontaktu s tzv. Islamskom državom.

- Osumnjičeni se nalazio u završnoj fazi izrade eksplozivne naprave i to u obliku eksplozivnog prsluka - rekao je Michaelis.

Dvadesetdvogodišnji Sirijac je uhićen u noći s nedjelje na ponedjeljak u stanu drugog Sirijca u Leipzigu koji ga je primio u svoj stan, ali ga je savladao i alarmirao policiju kada je shvatio da se radi o osobi za kojom policija traga putem potjernice.

Ministarstvo unutarnjih poslova Saske danas je potvrdilo da je Džabar al Bakir u Njemačku u veljači 2015. došao kao izbjeglica te da dosad „nije upadao u oči“.

Njemačke obavještajne službe su dojavu o aktivnostima Sirijca na internetu dobile od „više stranih obavještajnih službi“.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u međuvremenu zahvalila Sirijcu koji je alarmirao policiju nakon čega je osumnjičeni uhićen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa