Obavijesti

News

Komentari 0

Istraživao Ruse i Trumpa: Rod Rosenstein nije dao ostavku

Istraživao Ruse i Trumpa: Rod Rosenstein nije dao ostavku
1

New York Times je prošlog tjedna prenio da je Rosenstein u svibnju prošle godine vodio razgovore o tome da se američkog predsjednika Donalda Trumpa tajno snima...

VIDEO

Zamjenik američkog ministra pravosuđa Rod Rosenstein nije podnio ostavku, objavio je u ponedjeljak neimenovani izvor blizak tom pitanju, nakon što je Rosenstein pozvan na sastanak u Bijelu kuću te se spekuliralo da će odstupiti s dužnosti.

Ranije je objavljeno da je Rosenstein, na kojeg je ministar pravosuđa Jeff Sessions prenio ovlasti za nadzor nad istragom ruskog upletanja u američke predsjedničke izbore, pozvan u Bijelu kuću a vodeći američki mediji očekivali su njegovu smjenu.

Izvor je kazao da pitanje ostavke nije bilo na dnevnom redu Rosensteinova sastanka u Bijeloj kući.

Glasnogovornica Bijele kuće kazala je pak da će se predsjednik Donald Trump sastati s Rosensteinom u četvrtak, nakon što su njih dvojica danas dulje razgovarali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trump i Rosenstein "imali su dugu konverzaciju kako bi razmotrili nedavna novinska izvješća", kazala je Sarah Sanders u priopćenju objavljenom na Twitteru.

"Sastat će se u četvrtak kada se predsjednik vrati u Washington", budući da se trenutno nalazi na Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

New York Times je prošlog tjedna prenio da je Rosenstein u svibnju prošle godine vodio razgovore o tome da se američkog predsjednika Donalda Trumpa tajno snima i nagovarao članove njegova kabineta da aktiviraju 25. ustavni amandman kako bi se Trumpa uklonilo s dužnosti. 

Rosenstein je zanijekao te tvrdnje a jedna od osoba koja je bila nazočna sastanku kazala je za Fox News da je Rosenstein bio "sarkastičan" kad je to rekao.

Bivši zamjenik direktora FBI-ja Andrew McCabe rekao je ranije da bi Rosensteinova ostavka dovela u opasnost saveznu istragu o ruskom miješanju u izbore.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a