Obavijesti

News

Komentari 32

Istražuju bivšu ženu poreznika kojem sude skupa s Mamićima

Istražuju bivšu ženu poreznika kojem sude skupa s Mamićima
1

Tajanu Pernar, njezina oca te poduzetnuka iz Vodica sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije i sprječavanje dokazivanja u postupku protiv njezina bivšeg supruga Milana Pernara i drugih

VIDEO

Osječko tužiteljstvo pokrenulo je istraživanje protiv Tajane  Pernar, bivše supruge poreznika  Milana Pernara kome na osječkom Županijskom sudu sude zajedno s braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem i Damirom Vrbanovićem, njezina oca i vlasnika poduzeća iz Vodica. 

Tužiteljstvo sumnja da su krivotvorili službene ili poslovne isprave, pomagali u njihovom krivotvorenju i sudjelovali u sprječavanju dokazivanja.

Kako navodi ODO Osijek postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 20. studenog 2017. do 26. veljače 2018., u Osijeku i Vodicama; u cilju neistinitog dokazivanja porijekla imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku protiv bivšeg supruga prvoosumnjičene i drugih osoba zbog kaznenih djela iz članka 291. stavak 1. i 2. KZ/11 i dr.; prvoosumnjičena od svog oca (drugoosumnjičenik) te od trećeosumnjičenika (osnivač trgovačkog društva iz Vodica) zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije o iznajmljivanju apartmana od drugoosumnjičenika navedenom trgovačkom društvu iz Vodica u razdoblju od 1997. do 2005. godine.

Obojica osumnjičenika su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica.

Nakon toga su, osnovano se sumnja, tako sastavljene ugovore predali prvoosumnjičenoj koja ih je potom dostavila u predmetni spis Županijskog suda u Osijeku za potrebe dopune financijsko-knjigovodstvenog vještačenja imovine bivšeg supruga prvoosumnjičenice i članova njegove obitelji u tom postupku.

Sud ukinuo presudu Mamiću i Begi za remećenje javnog reda
Sud ukinuo presudu Mamiću i Begi za remećenje javnog reda

Podsjećamo, Tajana Pernar je u postupku što se vodi protiv njezina bivšeg supruga i ostalih svjedočila lani u studenome. Njih dvoje bili  su u braku od ožujka 2012. do svibnja 2017. godine. Za svjedokinju je pozvana kao osoba na koju je potencijalno prenesena imovinska korist koju je, sumnjiči ga Uskok, Pernar ostvario u suradnji sa Zoranom Mamićem nad kojim je kao porezni inspektor provodio porezni nadzor.

Tajana Pernar kazala je da o tom nadzoru nije znala ništa sve dok se priča nije pojavila u medijima i kada je nad njenim suprugom pokrenut postupak, izvijestio je Jutarnji list.  

Kazala je kako su Pernarova prosječna primanja bila oko tisuću eura, na osnovu njegova zaposlenja u Poreznoj upravi, da su zemljište za izgradnju svoje obiteljske kuće platili oko 100 tisuća kuna, dok su za izgradnju kuće utrošili oko 120 tisuća eura.

Suđenje Mamićima i porezniku: 'Kuću smo uredili bez naknade'
Suđenje Mamićima i porezniku: 'Kuću smo uredili bez naknade'

Pojasnila je kako su nakon vjenčanja dobili značajan iznos novca, da im je financijski pomogla njezina majka, a okrivljeni Pernar je u ratama od 20 do 30 tisuća eura dobivao novac od kupoprodajnog predugovora svoje obiteljske kuće koja je prodana za 230 tisuća eura.

Otac joj je, rekla je, bio zaposlenik TLM-a, ali u Vodicama posjeduje apartmane, maslinik i vinograd od čega ostvaruje dodatne prihode, dok majka ima privatnu liječničku ordinaciju. Otac joj je od dodatnih poslova, rekla je Tajana Pernar na suđenju,  ostvarivao dodatni prihod od oko 22.000 eura godišnje, a majka je u ordinaciji 2015. imala prihod od oko 400.000 kuna godišnje.

Tajana Pernar je prije stupanja u brak s Milanom, također uz pomoć roditelja, otvorila i privatnu tvrtku iz koje se kasnije razvilo i privatno učilište te računovodstveni servis. Prvih godina nisu imali dobit, a u 2015. ona je nakon oporezivanja iznosila oko 240.000 kuna.

Nadalje, Pernar i ona su 2013. godine uselili u novoizgrađenu kuću koja ih je stajala 120.000 eura, dok su za zemljište izdvojili 100.000 kuna. Dio novca za izgradnju dali su im i njezini roditelji. Njezin je suprug, pak, kazala je prodao svoju obiteljsku kuću za 230.000 eura, što mu je novi vlasnik Marijan Šarić plaćao sukcesivno „po 20-30.000 eura.“

Zar opet? Zdravko Mamić po 128. put iznio 'svoju istinu'...
Zar opet? Zdravko Mamić po 128. put iznio 'svoju istinu'...

- Prije nego što je suprugu isplaćen iznos za kuću tražila sam da mi daruje polovicu svoje obiteljske kuće kako bih zaštitila investiciju mojih roditelja i mene u našu novu, zajedničku, kuću - rekla je Tajana Pernar dodavši kako je kasnije suprugu vratila tu polovicu.
Uskok je na njezin iskaz uložio primjedbu, smatrajući ga suprotnim ranije prikupljenim dokazima i iskazima nekih svjedoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava