Obavijesti

News

Komentari 72

Sandi Šola pod istragom zbog zloporabe položaja i ovlasti

Sandi Šola pod istragom zbog zloporabe položaja i ovlasti
1

Šolu, njegovu majku i još šestero ljudi navodno sumnjiče za zloporabu i poticanje na zloporabu položaja i ovlasti vezano uz poslovanje s Karlovačkom bankom

VIDEO

Policija je, doznajemo, pokrenula istragu protiv Sandija Šole, predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza i člana NO Karlovačke banke, njegove majke Marije te još šestero ljudi. Navodno ih sumnjiče za zloporabu i poticanje na zloporabu položaja i ovlasti vezano uz poslovanje s Karlovačkom bankom.

Sandi Šola je za Radio Mrežnicu izjavio kako o tome ništa ne zna te da je trenutačno u Makedoniji. 

- Shvatite me, ne znam o čemu je riječ - rekao je Šola i dodao kako nije kontaktirao članove obitelji. 

Kazao je i kako se iz Skoplja, u kojemu je s klubom Zagreb CO koji igra finale Final four regionalne lige, vjerojatno vraća u četvrtak. 

Šolin odvjetnik Tomislav Grahovec za RTL Danas rekao je kako je njegov klijent spriječen doći u zemlju prije četvrtka ujutro te da će po dolasku surađivati s policijom. 

Marija Šola je trenutačno u obiteljskoj kući u Sesvetama, a oko 21 sati trebala bi biti dovedena u USKOK. 

Priopćenjem se oglasilo i Ravnateljstvo policije u kojem stoji: 

'Nakon dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja te izvida koje su proveli Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u vezi počinjenja više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu jedne banke i više trgovačkih društava, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv osam osoba i jednog trgovačkog društva.

Provedenim istraživanjima i izvidima  utvrđeno je kako postoje osnove sumnje da je I. osumnjičenica, od svibnja 2007. do kolovoza 2012. godine, u Zagrebu i Karlovcu, u zajedničko djelovanje povezala  II. osumnjičenog člana Uprave  banke, te III. osumnjičenika, IV. osumnjičenika i V. osumnjičenika s ciljem da sebi i drugima pribave veliku imovinsku dobit. 

U cilju ostvarenja plana grupe osumnjičenici su osnivali, preuzimali i vodili poslovanje više trgovačkih društava na način da su kapitalom jedne banke, čiji su dioničari i odgovorne osobe, financirali poslovanje tih trgovačkih društava.  Isto tako su u cilju ostvarenja plana koristeći položaj II. osumnjičenika  zajedno s VI. osumnjičenicom, članicom Uprave banke i VII. osumnjičenikom, direktorom Sektora kreditno-garantnih poslova banke, te  s VIII. osumnjičenikom, predsjednikom Uprave jednog društva, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, kojima su pričinili štetu banci od najmanje 37.565.000,00 kuna, a jednom trgovačkom društvu štetu u iznosu od 46.900.000,00 kuna.

Kako prikupljeni podaci i dokazi daju osnova za pokretanje postupka, izdan je nalog za uhićenje I. do VIII. osumnjičenika koji će po završetku kriminalističkog istraživanja  biti privedeni pritvorskom nadzorniku i zatim ispitani u USKOK-u, nakon čega će USKOK donijeti odluku o daljnjem postupanju.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)