Obavijesti

News

Komentari 142

Dječaku je gliser prešao preko glave dok je bio na napuhancu: 'Preklinjem sve, budite oprezni'

Dječaku je gliser prešao preko glave dok je bio na napuhancu: 'Preklinjem sve, budite oprezni'

Kako neslužbeno doznajemo, dječak koji je jučer poginuo na Kornatima ljetovao je s obitelji na otoku Ugljanu. Gliser koji je vukao napuhanac na kojem se vozio je vjerojatno prešao i preko njega i napuhanca

VIDEO

Otkrivamo nove detalje tragične smrti mladića (14) iz Nizozemske koji je preminuo na tzv. banani koju je vukao gliser na Kornatima.

Kako neslužbeno doznajemo, jučer oko 13 sati, 20-godišnji Hrvat je upravljao gliserom koji se zaputio iz mjesta Preko na Ugljanu. Pri vožnji kod otoka Žut, 'banana' je po inerciji završila ispred broda. Gumenjak je prešao preko 14-godišnjaka i nanio mu teške ozljede glave. Pokušali su ga reanimirati, odveli su ga u šibensku bolnicu, ali, nažalost, bilo je prekasno. Preminuo je. Napravili su obdukciju i rezultati još nisu objavljeni. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

Video vijesti 19-07-2020 01:13

Očevid je bio gotov u subotu navečer, a 20-godišnjaka su odveli pritvorskom nadzorniku. Ispitat će ga državno odvjetništvo i utvrditi ima li razloga za zadržavanje u pritvoru. 

Maloljetnik poginuo u nesreći: Povlačili ga gliserom na banani
Maloljetnik poginuo u nesreći: Povlačili ga gliserom na banani

Nesreća je potresla Šimu Ježinu, ravnatelja Nacionalnog parka Kornati.

- To je tragedija i pozivam na oprez sve sudionike pomorskog prometa. Vodite računa o plovidbi - rekao nam je.

Robert Baljkas, lučki kapetan u Šibeniku, naglašava da glisiranje na području Kornata svakako nije dozvoljeno te da je maksimalna brzina na tom području šest milja. 

Dječak iz Nizozemske poginuo u tragičnoj nesreći na Kornatima
Dječak iz Nizozemske poginuo u tragičnoj nesreći na Kornatima

Da se radi o iznimno opasnoj praksi, koja je ovaj put, nažalost, završila tragedijom, ukazuju i komentari naših čitatelja. Izdvojili smo neke.

- Padobranac sam. Imam stotine skokova. Ali nikada se nisam usudio ići na napuhanac kojeg vuče gliser. Nesreće su jako česte, ali ne dospijevaju u medije osim kad se radi o smrtnom slučaju, pa ljudi imaju krivu percepciju o sigurnosti takvih aktivnosti. Svaki put kad odem na more, društvo me zove na ta sr***a i svaki put se čude kad im pokušam objasniti da je to opasno jer nemaš baš nikakvu osobnu kontrolu u takvoj situaciji. Ovisiš isključivo o vozaču glisera i pukoj sreći. Zato ne mogu vjerovati da na takve sprave puštaju maloljetnike. U svemu što u životu radiš, bitno je imati kontrolu nad situacijom. I tada, ako si jako pažljiv, šanse za ozljedu i smrt su beznačajne - napisao je jedan čitatelj 24sata. 

- Strašno, jadan dječak, jadni roditelji. Prije desetak god i ja sam s ekipom išla na 'bananu', tadašnji dečko, sadašnji muž, koji ima skoro dva metra i 90 kg, svom snagom je pao na mene. Imala sam cijelu jednu stranu tijela u modricama, jedva hodala dva tjedna. Opasno je to, ali kad si mlad, ne razmišljaš bas o tome, bitna je zabava, ekipa - napisala je druga čitateljica.

- Isti slučaj kao na Krku. Uhapsi mladića kojem je gazda dao da upravlja nečime za što nije osposobljen i kad netko nastrada kriv je radnik, a ne gazda - kaže nam drugi čitatelj.

- Četiri godine sam radio na takvom gliseru i vukli smo banane, tube, skijaše. Na stotine dnevno. Nikad se nije desila ni najmanja povreda, čak je banana djelovala najsigurnije. Ovo je stvarno užasna nesreća i treba vidjeti što je točno bilo - piše nam čitatelj. 

Ovim putem još jednom pozivamo na oprez i apeliramo na odgovorno ponašanje.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!