Obavijesti

News

Komentari 30

Istukli sina generala Šantića, prozvao krivce za smrt oca

Dvije mlađe, nepoznate muške osobe Šantića su dočekale u ulazu zgrade gdje živi te su ga napale željeznim šipkama i udaljile se'', rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije

VIDEO

U nedjelju je u Mostaru napadnut Duje Šantić, sin nestalog generala HVO-a Vlade Šantića. Dvije mlađe osobe napale su Šantića u njegovoj zgradi. Prema Šantićevim tvrdnjama koristili su metalne šipke. Šantić je upućen u Centar urgentne medicine SKB-a Mostar. 

General HVO-a Vlado Šantić ubijen je 8. ožujka 1995. godine u Bihaću, gdje su HVO i Armaija BiH zajednički branili grad od srpskih postrojbi. On je bio zapovjednik obrane, te dopredsjendik HDZ-a BiH. Od toga dana gubi mu se svaki trag. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Proteklih dana Duje Šantić izlazio je u medije obraćajući se javnosti i institucijama da pronađu ostatke njegova oca kojeg uzaludno traži već 21 godinu. Ovo ubojstvo iz ratnog je preformulirano u civilno, kako bi, prema riječima Duje Šantić zločin mogao otići u zastaru. Prošlog utorka u Mostaru je održan mirni skup kako bi se potaknule bh. institucije da porade na pronaležnju posmrtnih ostataka i procesuiranju odgovornih. Duje Šantić ne krije tko je odgovoran za to ubojstvo.

- Smatram odgovornim Atifa Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra. Međutim, sada je red na institucijama, na sudu da završe svoj posao koji je trebao biti završen prije 21 godinu. Mislim da nije u redu da se ovaj slučaj vodi pred Županijskim sudom u Bihaću, nego se treba voditi na državnoj razini, a istragu preuzeti državno Tužiteljstvo. Politički vrh štiti ubojice moga oca. Nakon 21 godinu ništa ne se zna o sudbini hrvatskog generala. Meni i svekolikoj javnosti nikako nije jasno zašto se kada je pokrenuta istraga slučaj tretirao kao ratni zločin, no da bi iz Federalne uprave policije dobili ‘zeleno svjetlo’ da stvari dovedu do kraja slučaj je prekvalificiran u civilno ubojstvo. To nema nikakve logike. Vlado Šantić je bio general HVO-a, otet je i ubijen dok je trajao rat - kazao je Duje Šantić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...