Obavijesti

News

Komentari 2

Ivan i Bambina skupa gledaju čak i crtiće: 'Odaziva se na naš glas, voli gledati TV i družiti se'

Ivan i Bambina skupa gledaju čak i crtiće: 'Odaziva se na naš glas, voli gledati TV i družiti se'
9

Sin Ivan uz nas je počeo obožavati životinje, pa je tako zavolio i Bambija. Često je Ivan od milja zove i Bambina, govori nam Eva, koja nam je ispričala kako se Bambi zapravo boji svih drugih odraslih te bježi od njih

VIDEO

Kad uđe u kuću, samo hoda za Ivanom. Ako on stane kako bi gledao crtane filmove, evo i nje pa gledaju skupa.

Priča nam to Eva Kalkan Delić (28) iz Bizovca kraj Osijeka koja ima neobičnog kućnog ljubimca. Naime, u svoj dom primila je maleno lane. Njen sin Ivan (2) bio je oduševljen. Iako je ženka, Ivan joj je dao ime Bambi.

- Susjed je u šumu išao skupljati gljive. U jednom trenutku zapazio je lane koje se nalazilo u rupi. Ostavio ga je tamo jer se njih ne smije dirati. Često se njihove majke vrate po njih, a zbog straha se skrivaju. Na povratku je zapazio da je lane uistinu u lošem stanju te ga je odlučio dovesti kod nas jer zna da mi imamo farmu životinja - ispričala nam je Eva te dodala kako je tad započela borba za preživljavanje malenog laneta.

Naime, Eva i njena majka Marija (56) svakih dva sata su hranili maleno lane. Na papir su si pisali kad ga je netko nahranio kako bi im bilo lakše pratiti cijelu situaciju te da slučajno ne preskoče hranjenje. Kako je jačao i rastao, Bambi se sve više vezao uz Evu i Ivana.

- Jedino se nas nije bojao. Sin Ivan uz nas je počeo obožavati životinje, pa je tako zavolio i Bambija. Često je Ivan od milja zove i Bambina - govori nam Eva, koja nam je ispričala kako se Bambi zapravo boji svih drugih odraslih te bježi od njih što je, kaže nam, u jednu ruku i dobro jer tako i treba biti.

Kad je odrasla i kad su primijetili da bi se snašla u životu u prirodi, odlučili su je vratiti u njezino prirodno stanište. Naime, ova obitelj je bila sigurna kako bi njihova miljenica bila nesretna u zatvorenom i ograđenom prostoru.

Ljubav laneta i lovačkog psa: Ptičarka ga je prihvatila čim su se susreli, danima ga je mazila
Ljubav laneta i lovačkog psa: Ptičarka ga je prihvatila čim su se susreli, danima ga je mazila

- Gledali smo i skloništa za divlje životinje, ali ni to rješenje nije bilo idealno. Dogovorili smo se da ćemo je pustiti na slobodu, tako je najbolje za nju. Od udruge Awap iz Zagreba dobili smo odobrenje da joj stavimo ogrlicu na čičak, jer ako bi zapela negdje da ne ostane zatočena. Tako smo htjeli osigurati da barem na neki način bude označena jer su lovci iz okruženja upoznati s činjenicom da smo je mi othranili - govori nam ova mlada ljubiteljica životinja te dodaje kako se njihove Bambine druge srne ne boje.

’Kad nas čuje, odmah dođe’

Često se vrati i kući gdje su je dobri ljudi spasili od sigurne smrti, a kad je nema, Eva i Ivan krenu u potragu. Bambina reagira na njihov glas i kad ih čuje kako je izdaleka dozivaju, ona im trči ususret iz grmlja. Susret najboljih prijatelja Bambine i Ivana tad je nestvaran. Eva nam kaže kako je Ivan obožava.

- Njemu jednostavno oči sjaje kad je vidi. Točno onako dječje i iskreno nasloni glavu na nju i mazi je. Trči on za njom i ona za njim - govori nam Ivanova majka. Kad ovu obitelj dođe posjetiti njihov najvjerniji gost, Ivan je prvo uvede u dvorište, a zatim joj obavezno otvori vrata da ona uđe u kuću.

- S obzirom na to da je kao malena bila mjesec dana u kući kad smo je spašavali, ona se naviknula na unutarnji prostor - ispričala nam je Eva situaciju koja uistinu topi svako srce. Dodaje i kako u kući imaju pravo malo životinjsko carstvo.

Okruženi životinjama

- Uvijek smo imali puno životinja. Kad sam bila malena djevojčica, uvijek sam bila okružena životinjama, kao i moj sin Ivan sad. Na svakoj mojoj fotografiji iz djetinjstva možete vidjeti psa, mačku, konja ili kozu. Sad imamo i konje, ovce, svinje, kokoši i tri udomljena psa - kaže Eva koja obožava životinje, kao i cijela njezina obitelj.

Iako je ova priča započela nezgodom, Bambina je zahvaljujući dobrim ljudima, koji su je pronašli i nakon toga joj spasili život, vraćena u prirodu gdje svakodnevno veselo skakuće po poljima i šumama malenog mjesta u Slavoniji, a rado se vraća i svojoj obitelji i najboljem prijatelju Ivanu kako bi zajedno zagrljeni pogledali još neki crtić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"