Obavijesti

News

Komentari 26

Ivan Vrdoljak: Za Imunološki zavod radimo na dva fronta

Ivan Vrdoljak: Za Imunološki zavod radimo na dva fronta
1

Ministar gospodarstva rekao je kako već 10-ak dana Ministarstvo razgovara s financijskim institucijama kako bi radnicima omogućili plaće i nastavak proizvodnje

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je situaciju u kojoj se našao Imunološki zavod i čiji su radnici u štrajku. 

Rekao je kako već 10-ak dana Ministarstvo razgovara s financijskim institucijama kako bi radnicima omogućili plaće i nastavak proizvodnje.

- Jučer smo dobili pozitivna mišljenja i na sljedećoj sjednici Vlade bit će donijeta odluka kojom definiramo daljnji proces ulaska strateškog partnera - rekao je Vrdoljak. 

Na pitanje zbog čega cijeli proces traje tako dugo, rekao je kako je to ''zbog tromosti javnog sektora''.

Varga: Do sljedeće sjednice Vlade bi trebalo riješiti probleme

Iako je postojala ideja da HZZO pozajmi pet milijuna kuna za Imunološki zavod, ministar zdravlja Siniša Vaga kazao je da bi HZZO za to prvo morao imati osiguranu proračunsku stavku.

- Taj dio se nije ostvario i zajedno s Ministarstvom gospodarstva za sljedeću sjednicu Vlade pripremamo alternativni prijedlog kako bi osigurali dovoljno sredstava da se prebrodi ova mala kriza koja se nalazi unutar Imunološkog zavoda danas i da može se pokrenuti dubinsko snimanje od stane potencijalnih investora kako bi se pokrenuo novi životni ciklus Imunološkog zavoda - rekao je nakon sjednice Vlade.

Na pitanje kad bi se kriza mogla riješiti s obzirom da ona traje već dulje vrijeme, a radnici su u štrajku čekaju svoje plaće, Varga je rekao da bi se model rješavanja problema isplate plaća i nastavka prozvodnje trebalo riješiti do iduće sjednice Vlade:

- Nažalost situacija je takva kakva je, očekuje se prihod od određenih proizvoda koji su plasirani na inozemno tržište. Mi smo mislili da ćemo moći na ovaj način međutim kroz državnu birokraciju to nije uspjelo proći, jednostavno tražimo alternativni put preko poslovnih banaka, ali to prvenstveno ministarstvo gospodarstva koji je nositelj odgovorosti prema Imunološkom zavodu - izjavio je.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...