Obavijesti

News

Komentari 1

Ivica Puljak nakon prihvaćenog proračuna: To je dobra vijest

Ivica Puljak nakon prihvaćenog proračuna: To je dobra vijest

Rekao je i da mu je drago što su vijećnici glasovanjem za proračun prepoznali da izvršna vlast na čelu s njim kao gradonačelnikom radi na dobrobit grada, kao i ta većina vijećnika

VIDEO

Splitsko Gradsko vijeće u petak kasno poslijepodne usvojilo je gradski proračun za 2022. godinu u iznosu od gotovo 1,7 milijardi kuna, a gradonačelnik Ivica Puljak je ocijenio da je to dobra vijest za Grad Split.

Od 31 vijećnika splitskog Gradskog vijeća 17 njih je glasovalo za predloženi proračun, a 14 protiv. "Drago mi je što je usvojen proračun od 1,7 milijardi kuna i to je dobra vijest za Grad Split i njegovu budućnost," rekao je Puljak novinarima. Po njegovim riječima, sada je vrijeme kreacije u kojem će se realizirati projekti koje je vlast s njim na čelu zamislila.

'HDZ huška ljude na splitskom Pazaru protiv uvođenja reda'
'HDZ huška ljude na splitskom Pazaru protiv uvođenja reda'

Rekao je i da mu je drago što su vijećnici glasovanjem za proračun prepoznali da izvršna vlast na čelu s njim kao gradonačelnikom radi na dobrobit grada, kao i ta većina vijećnika.

Također je rekao da su među prihvaćenim amandmanima i neki od onih koje su predložili oporbeni vijećnici, a koji se mogu realizirati.

Na upit koji su to razvojni projekti obuhvaćeni danas usvojenim proračunom, Puljak je rekao kako su to veliki projekti naslijeđeni od prethodne gradske vlasti, a to su Dračevac, Karepovac, Žnjan i ITC sustav te novi projekti- izgradnja vrtića u naseljima Pujanke i Kila, dogradnja nekih škola, te izgradnja sportskih školskih dvorana na Pujankama i Mertojaku. Rekao je da su to projekti koji će dati zamah razvoju Splita.

Izrazio je zadovoljstvo što sjednica protiče u mirnom tonu i konstruktivno čak i u slučajevima nesuglasica. Uslijedila je novinarska opaska kako je vijećnik njegove stranke Centar Luka Baričić u polemici s vijećnikom Hrvatske građanske stranke Igorom Stanišićem u neprimjerenom kontekstu spominjao njegovu majku. Rekao je da je on sin"djevojke, bivše ljubavnice, trenutne supruge stranačkog kolege zaposlenog bez potrebnih uvjeta na mjestu posebnog savjetnika Županije."

Puljak je novinarima rekao da se ne slaže s takvim istupom vijećnika svoje stranke.

Puljak: Postoji lažna dilema 'ili javno ili privatno' u Hrvatskoj
Puljak: Postoji lažna dilema 'ili javno ili privatno' u Hrvatskoj

"Taj istup je bio neugodan i nisam za takve stvari," poručio je Puljak. Na upit je li ukorio svojeg stranačkog vijećnika zbog takvog istupa, Puljak je kazao da on nije tu da ukorava nego da pomogne da se stvari odvijaju mirno.

Inače, nakon Baričićevog istupa reagirao je nezavisni vijećnik Ante Franić suprotstavivši se takvom načinu javnih istupa. Baričićevo gestikuliranje s podignutim prstom, Franić je usporedio s postupcima masona. Produženi kažiprst jedan od glavnih simbola masonstva, rekao je Franić i dodao da je također u ritualima crne magije Sotona obično prikazan s podignutim prstom.

Gradsko vijeće sjednicu nastavlja sutra ujutro.

Mihanović (HDZ): Most je glasovanjem za proračun Ivice Puljka iznevjerio birače

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović je u petak  izjavio kako je Most iznevjerio svoje birače glasujući za gradski proračun kojeg je predložio gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak.

"Maske su pale i sad se vidi da je Most najveća prijevara ovih izbora, oni su cijelo vrijem radili igrokaz kao da neće podržati gradski proračun, a u biti su tako zavarali svoj birače," rekao je Mihanović novinarima nakon što je usvojen gradski proračun Splita za kojeg su glasovala i tri 'mostovca'.

Dodao je i kako suradnja Puljka i stranke Centar s  Mostom proizlazi iz "kuhinje Ivice Relkovića" koji je bio mentor Mostu a sada je mentor stranki Centar i Ivici Puljku kojeg se, kako je rekao, priprema za politiku a nacionalnoj razini.

Po Mihanovićevom tumačenju, između gradonačelnika Puljka iz stranke Centar i Mosta na snazi je čvrsta  interesna koalicija koja nema uporište ni u projektima ni u ideologiji nego u čistom interesu. Dodao je i kako je sada jasno da je i SDP, čija su dva vijećnika također podržala Puljkov prijedlog proračuna, također u koaliciji s Puljkom iako su ga je ranije napadali.

Mihanović je rekao kako Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja danas u Splitu 'paradira' Rivom, a "u biti je došao podržati projekt Marijane Puljak, a to je Ivica Puljak".

 "Imamo situaciju da se Grmoja u Saboru grli s gospođom Puljak, Možemo, SDP-om, Novo ljevicom, a takva je situacija danas i u Splitu. Mostovi birači sigurno nisu dali glas da na vlast dođe Možemo,Centar, Nova ljevica, SDP", poručio je Mihanović.

Markotić: Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije ali nije uspio

Mostov vijećnik Josip Markotić odbacio je Mihanovićeve primjedbe rekavši kako je Mihanović slao svoj poklisare da uspostave suradnju.

"Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije u prekrajanju proračuna i nije uspio pa sada koristi svojih pet minuta za iživljavanje", kazao je Markotić  dodavši da je Mihanović kukavica.

Na te je riječi reagirao Mihanović rekavši kako je Markotićev istup "nepristojan i primitivan."

"Takva reakcija potvrda je koliko su kolege u Mostu nervozni. Oni su raskrinkani i uhvatila ih je panika", smatra  Mihanović. Dodaje kako  Markotić laže da je on slao poklisare Mostu radi suradnje.

"Neka Markotić kaže koji su to ljudi pa da se suočimo. Ja sam se davno odmakao od Mosta jer s Mostom se nema što razgovarati," rekao je Mihanović
SDP-ov vijećnik Davor Matijević je izjavio kako su dva SDP-ova vijećnika glasovala za Puljkov prijedlog proračuna jer je alternativa HDZ i Hrvatska  građanska stranka Željka Keruma.

"Dokle god su HDZ i HGS alternativa mi podržavamo ovu gradsku vlast", dodao je Matijević. Kazao je kako je za SDP važno da je gradonačelnik Puljak prihvatio SDP-ovu inicijativu o gradnji POS-ovih stanova u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava