Obavijesti

News

Komentari 20

Iz Bijele kuće poručili: Biden ne namjerava posjetiti Ukrajinu

Iz Bijele kuće poručili: Biden ne namjerava posjetiti Ukrajinu

Nema takvih planova, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki. Američka vlada se koncentrira na slanje vojne opreme u Ukrajinu

Američki predsjednik Joe Biden trenutno ne planira posjet Ukrajini, unatoč apelu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, no planira održati sastanak sa saveznicima kako bi raspravili ukrajinsku krizu, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća.

Nema takvih planova, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki. Američka vlada se koncentrira na slanje vojne opreme u Ukrajinu.

Ako član američke vlade otputuje u Ukrajinu, to će biti javno objavljeno tek nakon dolaska iz sigurnosnih razloga.

Zelenski je pozvao Bidena da posjeti Ukrajinu kako bi iz prve ruke dobio ideju o tamošnjoj situaciji gotovo dva mjeseca nakon početka sukoba.

Sukobi u gotovo cijeloj istočnoj Ukrajini. Rusija je najavila prekid vatre kod Azovstala
Sukobi u gotovo cijeloj istočnoj Ukrajini. Rusija je najavila prekid vatre kod Azovstala

"Mislim da je on vođa SAD-a i zato bi trebao doći ovamo vidjeti", rekao je Zelenski u nedjelju prilikom davanja intervjua za CNN.

Washington je navodno razmatrao slanje ministra obrane Lloyda Austina ili državnog tajnika Antonyja Blinkena u posjet Ukrajini, što bi u tom slučaju učinilo malo vjerojatnim da bi i sam Biden otputovao u zemlju u skorijoj budućnosti.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Ipak, američki predsjednik planira u utorak održati razgovor o ukrajinskog krizi sa saveznicima.

„Predsjednik će sazvati osigurani videopoziv sa saveznicima i partnerima kako bi razgovarali o kontinuiranoj podršci Ukrajini i naporima da se Rusija proglasi odgovornom kao dio naše bliske koordinacije”, stoji u priopćenju Bijele kuće.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<