News

Komentari 61

Iz kontejnera mu ukrali zadnju kunu: 'Nemam više ništa...'

Iz kontejnera mu ukrali zadnju kunu: 'Nemam više ništa...'

Ja sam u subotu u devet sati išao na WC i nisam zaključao kontejner. U nedjelju popodne sam išao van i shvatio da nema novca. Prijavio sam to policiji u ponedjeljak, priča nam Zdenko Urukalo (60)

I dok zvuči pomalo nevjerojatno da bi netko nešto ukrao od ljudi kojima je potres uzeo sve, to se ipak događa. Upravo se to prošlog vikenda dogodilo Zdenku Aleksandru Urukalu (60) iz Siska.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdenku lopovi ukrali zadnju kunu...

On je od potresa ostao bez svega, a cijeli život mu je stao u kontejner koji je dobio zahvaljujući osobnom angažmanu. U tom kontejneru živi od potresa sa svom svojom imovinom. A nje gotovo više i nema otkad mu je lopov ukrao novac i dokumente dok je Zdenko bio na WC-u.

- Ja sam u subotu u devet sati išao na WC i nisam zaključao kontejner. U nedjelju popodne sam išao van i shvatio da nema novca. Prijavio sam to policiji u ponedjeljak, zvao sam policiju na nagovor jedne moje poznanice odvjetnice iz Zagreba. Pitala me kako sam, a ja joj kažem - nikako. Ostao sam bez zadnje kune - rekao nam je slomljeni gospodin Urukalo.

- Policija je došla odmah i ispitali su me, ja sam im rekao kako je bilo, oni su me odveli u stanicu. Tamo sam se dosta zadržao kod inspektora, ispričao mu da ne znam tko je to učinio, da sam ostao bez posljednje kune. Taj sam novac dobio. Imam crvenu naljepnicu, kuća mi je neupotrebljiva i to sam dobio od grada Siska, dvije tisuće kuna. Tad sam kupio 210 eura i bilo je tu još 190 kuna. To je nestalo. Tu je bila i osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica.

Dokumente je ipak naposljetku dobio nazad:

- Danas sam išao na tržnicu da bi mi jedan čovjek rekao da su njemu dokumenti donijeli jedna žena i čovjek, neka gospoda. Ali novca nigdje... Opet je došla policija tu i i tražili su tog čovjeka. Oni su otišli, ne znam je li to on napravio. Ostao sam bez ičega... 

Na sreću, Urukalo za vrijeme jačeg potresa nije bio kod kuće, ali ga u kontejnerskom naselju oni i dalje muče:

- Za vrijeme drugog potresa šetao sam pse i kad sam došao kući imao sam što vidjeti. Ovo je krevet od Crvenog križa, sav je nikakav. Osjetim ovdje potrese i dalje, bacaju me... 

 

Najčitaniji članci