Obavijesti

News

Komentari 22

Stigli iz Opatovca: Mađarska prima zadnjih 600 izbjeglica

Stigli iz Opatovca: Mađarska prima zadnjih 600 izbjeglica
5

Nakon što je počelo iskrcavanje izbjeglica iz autobusa, hrvatski policajaci dobili su naputak od Mađara da ubrzaju postupak jer bi svakog trena mogli 'zatvoriti' granicu

VIDEO

Granični prijelaz između Baranjskog Petrova Sela i Beremenda u Mađarskoj u petak navečer i dalje je bio otvoren, no kako neslužbeno doznajemo, točno u ponoć mađarski policajci počet će primjenjivati Schengen. To znači da će samo oni koji imaju uredne i valjane dokumente moći prijeći granicu, a za sve ostale ona će biti zatvorena. 

Iz Opatovca prema Baranjskom Petrovu Selu krenulo je 10 autobusa. Došli su oko 20 sati i ima ih oko 600. Mađari ih sve primaju u zemlju. No, nakon što su počela iskrcavanja iz autobusa, hrvatski policajaci dobili su naputak od mađarske strane da ubrzaju postupak jer bi svakog trena mogli dobiti naredbu da 'zatvore' granicu.

To je, inače, posljednji kontingent izbjeglica iz Opatovca koje će prijeći ovu granicu. 

Hrvatska više neće slati izbjeglice na ovu granicu niti na granični prijelaz Botovo, već će se,  prema planu C hrvatske Vlade upućivati na granične prijelaze sa Slovenijom. 

Čelična vrata ipak se neće zatvarati?

Kako doznajemo, na graničnom prijelazu u Baranjskom Petrovu Selu čelična vrata koja su postavljena prije nešto manje od mjesec dana neće se zatvoriti, jer su ona tamo samo iz sigurnosnih razloga. Odnosno, postavljena su u slučaju da dođe do većeg pritiska izbjeglica na tu granicu. No, s obzirom da se izbjeglice tamo više neće upućivati, vrata se ne bi trebala zatvoriti.

>>> Kvalitetno donje rublje je preduvjet udobnosti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...