News

Komentari 12

Iz poduzeća sebi i supruzi je isplatio oko 550.000 kuna

Kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Rinkovcu, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, ne vodeći računa o imovinskim interesima trgovačkog društva

Varaždinski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom  kojeg sumnjiče za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

Kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Rinkovcu, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, ne vodeći računa o imovinskim interesima trgovačkog društva u razdoblju od svibnja  2010. do svibnja 2012.  godine, četrdesetak je puta naložio i osobno podigao gotovinu s poslovnog računa društva kao pozajmice, te kao materijalne i putne troškove. 

Riječ je o iznosu od 450.000 kuna bez odgovarajuće vjerodostojne knjigovodstvene dokumentacije i priloga o utrošku tog novca u poslovne svrhe.  Također je dao i uputu 63-godišnjaku da dio od primljenih pozajmica od trgovačkog društva u iznosu od 100.000 kuna, umjesto na račun društva, uplati na račun njegove supruge. 

Tim je 53-godišnjak sebi i članovima svoje uže obitelji pribavio imovinsku korist od oko 550.000 kuna. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci