News

Komentari 204

Dramatične snimke s groblja u Sarajevu: 'Imamo znatno više pogreba nego u veljači'

Dramatične snimke s groblja u Sarajevu: 'Imamo znatno više pogreba nego u veljači'

Broj preminulih od korona virusa u prva tri mjeseca ove godine veći je od ukupnog broja preminulih cijele prošle godine i boje se da će ostati bez bolničkih kapaciteta

Susjedna Bosna i Hercegovina koja danima pokušava suzbiti najveću eskalaciju zaraze dosad, završila je pod strogim mjerama.  Dok su svi kantoni ograničili rad ugostiteljskih objekata i održavanje koncerata, neki su uveli i policijski sat.

Nakon kantona Sarajevo, i Zapadnohercegovački krizni stožer odlučio je da sljedeća dva tjedna, od 20.30 do pet sati ujutro, zabrani bilo kakva kretanja. 

BiH je među deset zemalja s najvećom smrtnosti od posljedica koronavirusa

Strah ih je da će ostati bez bolničkih kapaciteta, kao što se to već dogodilo Sarajevskom kantonu.

Upravo iz Sarajeva stižu snimke novih grobnih mjesta, nastale dronom, javlja RTL.

Asmir Hodžić, direktor sarajevske pogrebne tvrtke Pokop, za Reuters je rekao kako je tvrtka od 1. do 19. ožujka organizirala pogrebe za 269 žrtava koronavirusa, u usporedbi s 80 u veljači.

Broj preminulih od korona virusa u prva tri mjeseca ove godine veći je od ukupnog broja preminulih cijele prošle godine.

BiH je među deset zemalja s najvećom smrtnosti od posljedica koronavirusa

"Mjere koje se donose su u borbi da sačuvamo zdravlje, ali se i donose kako bi napravili radnje da ne opteretimo naš zdravstveni sustav. Podsjetit ću vas prije 15-ak dana smo imali na COVID odjelu 14 pacijenata, danas je ta brojka prešla 90", kazao je ministar zdravstva Zapadnohercegovačke županije Tomislav Pejić. 

Najčitaniji članci