Obavijesti

News

Komentari 79

Iz zatvora na sud: Ubio svoju sestru i sad traži njezin novac

Iz zatvora na sud: Ubio svoju sestru i sad traži njezin novac
3

Šime Medanić (57) je 2006. naručio ubojstvo vlastite sestre Slavice (57) zbog novca i nekretnine u Zadru. U petak je ponovno došao u Zadar tražeći - novac

VIDEO

Zloglasni ubojica Šime Medanić (57), koji je 2006. naručio ubojstvo vlastite sestre Slavice (57) zbog novca i nekretnine u Zadru, u petak je ponovno došao u Zadar tražeći - novac.

Policajci su ga zbog odštetnog zahtjeva na građanskoj parnici Općinskog suda u Zadru prepratili iz zatvora u Lepoglavi gdje služi 40 godina robije. Došao je tužbom tražiti isplatu novca. Doznajemo da je riječ o 50.000 eura koje je njegova pokojna sestra davno posudila čovjeku koji joj novac nije vratio. Nakon što je ubijena, potraživanje je preuzeo otac Josip, a nakon očeve smrti pravo na sestrin novac zatražio je krivac za njezinu smrt Šime Medanić.

On je 2004. godine bio u zatvoru. Osuđen je na 12 godina jer je naručio ubojstvo prvog hrvatskog ministra turizma Antuna Marčela Popovića. Iz zatvora je naručio i ubojstvo sestre. U zatvoru je upoznao Nikolu Grbića (32) i obećao mu puno novca ako ubije Slavicu Medanić. Ovaj je pristao, a nakon što je izišao iz zatvora, za smaknuće Medanićeve sestre angažirao je Pericu Majstorovića.

Dana 7. siječnja 2006. godine u stan Slavice Medanić došla su dvojica ubojica, pokrili je dekom i ubili s tri hica u glavu. U stanu su pronašli gotovo 300.000 eura, od čega su 80.000 zadržali sebi kao isplatu za ubojstvo, a ostatak vratili nalogodavcu Medaniću.

Perica Majstorović je zatim ubio i Nikolu Grbića.

Medanić je, naime, naručio i ubojstvo ubojice svoje sestre jer je ubojica za odrađeni posao tražio još novca. I njegovu egzekutoru Majstoroviću je to dobro došlo jer je s njim ionako trebao podijeliti novac za Slavičino ubojstvo. Zavjera oko ubojstva Slavice Medanić otkrivena je tragom njihovih telefonskih poziva, a nepravomoćne presude od 40 godina robije za ubojstvo iz koristoljublja za Medanića i isto toliko za Majstorovića bile su najteže kazne ikad izrečene na zadarskom Županijskom sudu.

Vrhovni sud ih je potvrdio, a nakon toga se Perica Majstorović objesio u zatvorskoj ćeliji. Živ je ostao samo Šime Medanić, čovjek koji je na sprovodu svoje sestre hladnokrvno tješio oca dok se još nije znalo da je on krivac što mu sestru pokapaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke