Obavijesti

News

Komentari 0

Izabrani su najbolji lifestyle i gastro blogeri i top brandovi

Izabrani su najbolji lifestyle i gastro blogeri i top brandovi
4

U četvrtak su na DIABLOG-u uručena priznanja najboljim hrvatskim lifestyle i gastro blogerima, kao i predstavnicima brendova za najbolje suradnje s blogerima u 2016.

VIDEO

U četvrtak su na DIABLOG-u uručena priznanja najboljim hrvatskim lifestyle i gastro blogerima, kao i predstavnicima brendova za najbolje suradnje s blogerima u 2016.

Tako su najbolji lifestyle blogeri Martina Lolić s bloga Dear Skin, Ella Dvornik s blogom I am Ella i Ivana Jumić koja se krije iza bloga Le Makeup Freak. Titulu najboljih gastro blogera ponijeli su Andrea Cukrov i njezin blog Cukar, Sanja Mijac s bloga Domaćica i Darko Kontin s bloga Darkova Web kuharica.

Osim najboljih blogera odabrani su i top brendovi koji surađuju s blogerima. U ovoj kategoriji nagrade su dobili Avon, Essence i Dukat.

Najbolje blogere i brendove odabrali su sami blogeri u istraživanju o hrvatskoj blogerskoj sceni koje je agencija Dialog komunikacije provela u listopadu ove godine na uzorku od 203 ispitanika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

DIABLOG konferencija zamišljena je kao platforma za razmjenu stavova i razmišljanja između blogera, influencera, medija i oglašivača, a koji zajedno stvaraju specifičnu tržišnu komunikaciju bez koje je danas nezamislivo kreiranje uspješnih brend kampanja.

Većina hrvatskih blogera stalno je zaposlena, surađuje s brendovima i želi personalizirani pristup

U četvrtak su na DIABLOG-u, prvoj hrvatskoj konferenciji o blogerima i blogerskoj zajednici, predstavljeni rezultati prvog istraživanja o hrvatskoj blogerskoj sceni kojeg je provela agencija Dialog komunikacije. Istraživanje je pokazalo da su većina hrvatskih blogera žene, kao i njihovi čitatelji, da ih većina piše blog dvije do tri godine, da u kontinuitetu surađuju s jednim brendom te da većina suradnji uključuje određenu vrstu kompenzacije. Kao najveći problem blogerske scene ističu neplaćene suradnje, kao top trend video blog, a brendovima predlažu personalizirani pristup svakom od njih.

Istraživanje je provedeno u listopadu ove godine na uzorku od 203 blogera s ciljem mapiranja hrvatske blogerske scene, a obuhvatilo je četiri kategorije: socio-demografske podatke, podatke o blogu, suradnju s brendovima te stavove i razmišljanja blogera. Socio-demografski podaci otkrili su da su čak 91% blogera žene, da njih 56% ima između 25 i 35 godina i visoku stručnu spremu (44%), da žive većinom u Zagrebu (41%) te su zaposleni stalno (43%) ili honorarno (20%).

Blog ili online kanal na kojem objavljuju sadržaj blogeri smatraju hobijem (80%) te ih 59% ne zarađuje putem njega. Od blogera koji zarađuju putem bloga, zaradu najviše ostvaruju plaćenim kampanjama i recenzijama. Zanimljivo, čak 68% blogera ne objavljuje video, ali su zato prisutni na većini društvenih mreža, najviše na Facebooku (94%), Instagramu (82%) i You Tubeu (42%). Najviše sadržaja objavljuju na hrvatskom jeziku, dok ih gotovo 30% piše/objavljuje i na engleskom. Najzastupljenije kategorije su ljepota (67%), moda (37%), gastro (29%) i putovanja (28%). Većina blogera nema dugi blogerski staž te pišu blog dvije do tri godine (34%), uglavnom objavljuju više od pet blog postova mjesečno (32%), a većina njihovih čitatelja/gledatelja su žene (80%).

Po pitanju suradnje s brendovima, više od dvije trećine blogera surađuje s brendovima - većinu blogera (57%) brendovi kontaktiraju sami, dok samo 14% izravno, proaktivno kontaktira brendove. Blogeri najviše u kontinuitetu surađuju s jednim brendom, a većina suradnji uključuje određenu vrstu kompenzacije.

Kao top trendove na blogerskoj sceni izdvojili su video blog/vlog, miks sadržaja i društvene mreže. Iako blogeri prepoznaju video format kao vodeći komunikacijski trend još uvijek većina nije počela s implementacijom. Najveće probleme blogerske scene smatraju neplaćene suradnje, podcjenjivanje blogera i nespremnost brendova na suradnju. Blogeri su u istraživanju istaknuli kako žele personalizirani pristup, više plaćenih suradnji i priznanje za svoj rad. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...