Obavijesti

News

Komentari 32

Izašao iz zatvora zbog ubojstva žene pa ga uhitili jer je čistač od 6000 kuna kupio za 450 kuna

Izašao iz zatvora zbog ubojstva žene pa ga uhitili jer je čistač od 6000 kuna kupio za 450 kuna

Nedjeljko Šimunec je 2019. u zagrebačkom trgovačkom centru platio čistač znajući da je na njemu kod sa znatno jeftinijom cijenom drugog proizvoda. Ranije je osuđivan zbog ubojstva

VIDEO

Nekadašnji povremeni zabavljač iz Malnarove Noćne more Nedjeljko Šimunec (39) prije 11 godina punio je stupce rubrika crne kronike jer je u unajmljenom stanu u zagrebačkoj Dubravi ugušio djevojku (20), s kojom je imao zajedničko dijete.

Zbog ubojstva je 2012. pravomoćno osuđen na devet godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje što je i izdržao te je iz zatvora izašao 2019. godine. No, vrlo brzo nakon izlaska iz zatvora opet je upao u probleme.

Kako se navodilo u optužnici on je 5. studenog 2019. u 14.23 sata u Zagrebu u nakani da se nepripadno materijalno okoristi, došao u trgovački centar Bauhaus - Zagreb, gdje je sa prodajnih polica u kolica stavio jedan čistač te jedan suho/mokro usisivač. 

Svjestan da se na čistaču nalazi prekodiran EAN bar kod s usisavača na blagajni je prvi navedeni proizvod platio 449,00 kuna, po povoljnijoj cijeni drugog artikla, umjesto 5.999,00 kuna, kolika je bila prava cijena čistača.

Na taj način sebi je pribavio nepripadnu korist u iznosu od 5.555 kuna, te za isti iznos oštetio Bauhaus Zagreb čime je, smatralo je odvjetništvo, počinio kazneno djelo računalne prijevare.

Općinski kazneni sud u Zagrebu nedavno ga je nepravomoćno osudio na osam mjeseci zatvora što je zamijenjeno radom za opće dobro tako da će umjesto dana zatvora raditi dva sata. Šimunec, koji sada boravi i radi u Njemačkoj, te ima prihode u iznosu od oko 1300 eura, treba se javiti nadležnom tijelu za probaciju.  Nakon otkrivanja prijevare, Šimunec je mjesec dana proveo u istražnom zatvora. Djelo je priznao što je sud cijenio olakotnim prilikom odmjeravanja kazne. Otegotna je bila višestruka ranija osuđivanost, posljednje je na Županijskom sudu u Zagrebu prije deset godina osuđen za ubojstvo. 

Sud je, prilikom donošenja presude, imao na umu da Šimunec, nakon izdržane kazne zatvora, od sredine 2019. godine više nije osuđivan niti su se protiv njega vodili kazneni postupci. I ovu računalnu prijevaru počinio je neposredno nakon otpusta s izdržavanja kazne zatvora. U vrijeme donošenja presude uredno je zaposlen te nije kršio propise ni u Hrvatskoj ni u Njemačkoj. 

Zbog svega toga, kao i činjenice da u zadnjih tri godine uredno funkcionira u društvu, sud je smatrao da će rad za opće dobro biti primjeren njegovoj ličnosti u vrijeme donošenje presude kao i da će takva kazna dovoljno utjecati na njega te da se i njome može ostvariti generalna i specijalna prevencija. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...