Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
729 komentara

Gotovina: Neka se Srbi vrate, Hrvatska je i njihova domovina

General Ante Gotovina je za beogradski Kurir izbjeglim Srbima poručio da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska njihova domovina kao što je i njegova

Goran Jakuš/Pixsell
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
729 komentara

Rat je stvar prošlosti i treba se okrenuti budućnosti, a izbjegli Srbi se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska i njihova zemlja, rekao je general Ante Gotovina za srpski Kurir. Gotovina je za Kurir izbjeglim Srbima poručio da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska njihova domovina kao što je i njegova. 

- Nije ovo moja kuća više nego što je njihova - rekao je Gotovina za Kurir. Tijekom ponedjeljka Kurir bi trebao objaviti cijeli intervju te tonski zapis razgovora. Pitali su ga da li će Srbi povjerovati njegovom pozivu da se vrate, a on je odgovorio da je to stvarnost. Na pitanje hoće li se zalagati da se zločini nakon Oluje za koje je on oslobođen u Hrvatskoj budu procesuirani, Gotovina je rekao da je bio rat, da je to stvar prošlosti.

- Ono što je prošlost pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave - rekao je Gotovina. 

Na pitanje o suživotu s ostalim pritvorenicima u Scheveningenu Gotovina je rekao da su morali živjeti zajedno te da su živjeli u skladu s tim. 

Za sebe je rekao da je običan građanin, a na pitanje o mogućoj političkoj karijeri izbjegao je odgovor. 

Audio snimku cijelog razgovora možete čuti OVDJE.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message