Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Izbo ju je 88 puta, obrana tvrdi da je on bio žrtva zlostavljanja

Komšićeva obrana traži novo suđenje, ali za kazneno djelo kojim se reguliraju eutanazija, čedomorstvo i blaže sankcioniranje dugogodišnjih žrtava nasilja koje oduzmu život svojem zlostavljaču

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
141 komentara

David Komšić (21) prije dvije godine ubio je trudnu Kristinu Krupljan koju je izbo nožem 88 puta i za to je dobio 30 godina zatvora. Nedavno mu je Vrhovni sud smanjio kaznu na 25 godina zatvora.

KOMŠIĆU SMANJILI KAZNU Kristinina majka: U šoku sam, pa on mi je izmasakrirao dijete

Sad traži da mu se ponovno sudi, ali ne za ubojstvo, već za kazneno djelo usmrćenja kojim se reguliraju eutanazija, čedomorstvo i blaže sankcioniranje dugogodišnjih žrtava nasilja koje u stanju straha oduzmu život svojem zlostavljaču, piše Jutarnji list.

Komšićeva obrana poziva se na članak 112 Kaznenog zakona, stavak 1. prema kojemu David Komšić može dobiti najviše 10 godina zatvora. Obrana navodi kako se ne može raditi o okrutnom ubojstvo jer nije precizno utvrđeno koliko je dugo žrtva trpjela bol i kad je prestala osjećati patnju. Isto tako, tvrde kako je njezino ponašanje bilo provokativno izazivajući kod okrivljenika afektivne reakcije.

KOMŠIĆU 'SKINULI' 5 GODINA Zašto su smanjili kaznu: Rekao je da mu je bilo žao i plakao je

David Komšić je svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19) izbo nožem 88 puta. U trenutku napada Kristina je bila trudna s drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sjedili u njenom automobilu.

Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na 30 godina zatvora.

Vrhovni sud je djelomično prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na 25 godina zatvora za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Možda vas zanima i ovo:
Message