Obavijesti

News

Komentari 21

'Izbor Komšića za predstavnika Hrvata u BiH, to nije dobro'

'Izbor Komšića za predstavnika Hrvata u BiH, to nije dobro'
1

'Potpuno je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata... To neće doprinijeti stabiliziranju stanja u Bosni i Hercegovini', istaknuo je Jandroković

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora izjavio je u utorak u Bjelovaru kako je potpuno jasno da je Željko Komšić, koji je izabran u Predsjedništvo BiH kao hrvatski predstavnik, izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata, naglasivši da to nije ni dobro ni korektno i neće pridonijeti stabiliziranju stanja u Bosni i Hercegovini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

- Potpuno je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata. Ako se pogleda analiza izbora, mjesta gdje je on dobio najveći broj glasova, uglavnom su mjesta gdje nema Hrvata ili ih je jako malo. U sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi rezultati su bili na razini 1 do 2 posto. Ovdje se očito radi o tome da su predstavnici višebrojnijeg, bošnjačkog naroda, izabrali predstavnika Hrvata - izjavio je novinarima predsjednik Sabora Jandroković, vezano za nedjeljne izbore u BiH, kada je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH najviše glasova dobio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, naspram predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Željko Komšić: Ja više volim BiH nego Republiku Hrvatsku
Željko Komšić: Ja više volim BiH nego Republiku Hrvatsku

 Na nedjeljnim izborima za članove Predsjedništva BiH iz redova tri konstitutivna naroda, Federacija BiH, u kojoj su Bošnjaci višebrojniji nego Hrvati, bila je jedna izborna jedinica. Komentirajući to da su u sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi izborni rezultati bili na razini jedan do dva posto, a u konačnici je, uz pomoć Bošnjačkih glasova pobijedio i izabran za hrvatskog predstavnika, Jandroković je ocijenio kako to nije dobro ni korektno.

Željko Komšić: 'Zatvaram Čovićeve urede u Mostaru!'
Željko Komšić: 'Zatvaram Čovićeve urede u Mostaru!'

 - To niti je dobro niti je korektno, i neće pridonijeti stabilizaciji stanja u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo pratiti razvoj situacije, bit ćemo u bliskim odnosima i kontaktima s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH i vidjet ćemo kakve ćemo poteze povlačiti - izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Bjelovaru, prije početka prijateljske utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije i Nogometnog kluba Bjelovar u povodu 110. obljetnice toga kluba.

Komšić: Plenković nema ništa s ovim, ovo su naši izbori...
Komšić: Plenković nema ništa s ovim, ovo su naši izbori...

  Jandroković je na novinarski upit o početku istrage DORH-a u 'aferi SMS' kratko rekao kako želi da nadležna državna tijela korektno i profesionalno rade svoj posao.

 Što se utakmice tiče, Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, podsjetio je da je Bjelovar imao niz uspješnih sportaša, pa tako i nogometaša poput Brauna, Bedija, Ognjena Vukojevića, pa i Dinamova trenera Mirka Bazića.
 „Puno je tu bilo istaknutih pojedinaca i velika je stvar za grad Bjelovar da Hrvatska nogometna reprezentacija uveliča ovu veliku obljetnicu, 110 godina NK Bjelovar",  rekao je predsjednik Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca