Obavijesti

News

Komentari 9

'Izbor pravomoćno osuđenog čovjeka otežava rad SDP-u'

'Izbor pravomoćno osuđenog čovjeka otežava rad SDP-u'

Kad si opterećen presudom za kazneno djelo iz sfere korupcije, a onda i postupkom koji se vodi protiv tebe, ako si pravi SDP-ovac onda ćeš se povući, rekao je Peđa Grbin

VIDEO

SDP-ovac Peđa Grbin u subotu će se u drugom krugu izbora boriti protiv Željka Kolara za vodstvo najveće opozicijske stranke, a danas je na Iblerovom trgu pozvao članove da izađu na izbore u što većem broju i 'pokažu koliko je jak SDP'. U svojoj izjavi je poručio i kako se više neće dogoditi da dvije trećine članova nemaju pravo glasa u izboru predsjednika.

POGLEDAJTE VIDEO

Ulaskom Željka Sabe u predsjedništvo stranke prije dva dana bila je razočarana Biljana Borzan, a danas je to komentirao i Grbin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad si opterećen presudom za kazneno djelo iz sfere korupcije, a onda i drugim kaznenim postupkom koji se vodi protiv tebe, ako si pravi SDP-ovac onda ćeš se povući i nećeš opterećivati svoju stranku. Kolega Sabo to nije nije napravio učinio, a članice i članovi su ga izabrali - rekao je Grbi.

Kazao je i kako će nakon izbora na predsjedništvu razgovarati kako se oko toga postaviti. 

- Ne želim bježati od odgovora i vrlo jasno ću reći. Da, izbor osobe koja je pravomoćno osuđena, svakako otežava rad SDP-a - naglasio je Grbin.

Kratko je prokomentirao i jučerašnje izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji se obračunava sa saborskim zastupnicama i naziva ih narikačama. Ponovio je kako takav način komunikacije i izjave nisu primjereni.

- Kolegice su postupile politički na način na koji imaju pravo. Slaže li se netko s time je je jedna stvar, ali da ih zbog toga vrijeđa je nešto potpuno drugo - ponovio je Grbin.

 Nije se želio upuštati daljnje komentare jer ne želi da ova polemika zasjeni sve druge bitne teme.  

U Vukovaru, Gračacu i Garčinu zbog nepravilnosti ponavljaju izbore za stranačka tijela...
U Vukovaru, Gračacu i Garčinu zbog nepravilnosti ponavljaju izbore za stranačka tijela...

Nastavio je kako se ne govori o tome da 1. siječnja počinje novo proračunsko razdoblje EU, a da Hrvatska nije donijela novu nacionalnu strategiju kako bi povukli te 22 milijarde eura. 

Na pitanje smatra li da njegov protukandidat Kolar može biti dobar predsjednik, odgovorio je da kako se ne bi kandidirao da tako misli, nego bi Kolara podržao. Smatra da Kolar nema snagu voditi SDP, ali je ističe imao dobrih opservacija oko organizacijskog vodstva.

- Biti predsjednik znači reagirati kada Vlada i predsjednik i svi ostali sudionici političkog života ne rade dobro, biti lider opozicije. To nije tehnički posao, nego politički odgovoran posao. Bojim se da je u ovoj kampanji moj kolega pokazao da to nije u njegovom fokusu rada i djelovanja - rekao je. 

Prokomentirao je i izvješće EU Komisije o vladavini prava u Hrvatskoj, navodeći da mu je izuzetno žao što smo oslikani u vrlo negativnom svijetlu.

- Novinare se na sve moguće načine onemogućava u obavljanju njihovog posla, pritisci dolaze od poslodavaca, najtužnije je kad pritisak dolazi od javnog servisa kao što je HTV, ali imamo i situacije fizičkih napada na novinare, to je potrebno najoštrije osuditi - rekao je Grbin.

Izvješće je napominje otišlo i korak dalje te je ukazalo i na problem prava na pristup informacijama, jer postupak koji se pokrene pred povjerenikom vuče se godinu dana, a kad novinari dođu do tražene informacije ona je zastarjela odnosno više nije relevantna.

- Imamo problema s opstrukcijom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, probleme s radom DSV-a i DOV-a, probleme s imovinskim karticama sudaca, EU Komisija je to evidentirala. Izvješće bi trebalo Vladi poslužiti kao primjer i lista svega onoga što u Hrvatskoj treba promijeniti - poručio je Grbin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a