Obavijesti

News

Komentari 12

Izbori u Mostaru protječu bez većih gužvi i problema...

Izbori u Mostaru protječu bez većih gužvi i problema...
6

Po navodima iz gradskog izbornog povjerenstva, izbori protječu bez problema, s izuzetkom nekoliko prigovora stranačkih promatrača da im nije omogućen pristup biračkome mjestu

Prvi sati lokalnih izbora u Mostaru koji se održavaju nakon punih 12 godina u uvjetima epidemije koronavirusa protječu bez većih gužvi i problema. 

Na biračkim mjestima ne čeka se duže od nekoliko minuta. Prethodno se svima mjeri temperatura te prskaju ruke dezinfekcijskim sredstvom.

Svaki birač dobiva dva glasačka listića. Na jednome bira svoje predstavnike s jednoga od šest gradskih područja u kojemu živi, a na drugome odlučuje o kandidatima s gradske liste s koje se bira 35 gradskih vijećnika.

Biraju gradsku vlast: Mostarci nakon 12 godina na biralištima
Biraju gradsku vlast: Mostarci nakon 12 godina na biralištima

Po navodima iz gradskog izbornog povjerenstva, izbori protječu bez problema, s izuzetkom nekoliko prigovora stranačkih promatrača da im nije omogućen pristup biračkome mjestu.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović glasovao je u pratnji supruge Bernardice na biračkome mjestu u Hrvatskome domu herceg Stjepan Kosača.

- Nisu ovo povijesni izbori, ali jesu prevažni jer je netko 12 godina uskratio pravo građanima Mostara da glasaju zbog nametnutih pravila visokog međunarodnog predstavnika. Zbog toga je krajnje vrijeme da međunarodni dužnosnici prestanu nametati rješenja - rekao je Čović u kratkoj izjavi za medije nakon glasanja.

Nakon 27 godina optužili devet bosanskih Srba za ubojstvo čak 45 civila u istočnoj Bosni
Nakon 27 godina optužili devet bosanskih Srba za ubojstvo čak 45 civila u istočnoj Bosni

Na upit o kaznenim prijavama koje su podnesene zbog izbornog inženjeringa i fiktivnog prebacivanja više stotina birača iz istočnog većinskog bošnjačkog dijela grada u gradska područja s hrvatskom većinom, rekao je kako se radi o brutalnom pokušaju kršenja demokratskog procesa glasovanja.

- Nečasno, nekorektno i kazneno odgovorno ponašanje. Zato smo podnijeli kaznene prijave protiv svih ljudi koji su se fiktivno prijavili, po čak 20 osoba na jednoj adresi, ali i svih onih koji su to omogućili - rekao je Čović.