Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 21

Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču

Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču
2

Narančasto upozorenje izdano je za nevrijeme od sredine utorka u većini središnje Hrvatske, zbog obilnijih pljuskova pogotovo u zapadnijim područjima, a tuče i olujnih udara vjetra u istočnijim

VIDEO

U prvom dijelu utorka u istočnoj Hrvatskoj još će biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Zatim jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina pa i nevrijeme, ponegdje s tučom i olujnim vjetrom. Prije toga puhat će većinom umjeren jugoistočnjak, a temperatura dosezati možda i 30 °C, izvijestio je meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

Kako je naveo, izdano je narančasto upozorenje za nevrijeme od sredine utorka u većini središnje Hrvatske, zbog obilnijih pljuskova pogotovo u zapadnijim područjima, a tuče i olujnih udara vjetra u istočnijim.

- Već od osjetno toplijeg jutra bit će promjenjivo i nestabilno, mjestimice uz kišu i grmljavinu, a na zapadu danju malo svježije. Prema kraju dana zapuhat će jugozapadnjak - istaknuo je.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu povremeno kiša, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova i grmljavine.

- Oblaka će biti osobito do sredine dana, a zatim na moru i sunčanih razdoblja. Puhat će umjereno do jako jugo, sredinom dana u okretanju na jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 18 °C u gorju do 23 °C na otocima - rekao je Kozarić.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice pljuskove i grmljavinu te nevere. Puhat će umjereno i jako jugo; more većinom umjereno valovito, a poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak, nakratko moguće i buru. Jutarnja temperatura zraka oko 20 °C, najviša oko 24 °C.

- Na jugu Hrvatske do sredine dana još podosta sunčanog vremena, a zatim promjenjivo i sve nestabilnije, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom te moguće neverama, pogotovo prema kraju dana. Jugo će biti umjereno i jako, najviša temperatura zraka oko 25 °C - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.