Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
89 komentara

'Izgleda da smo uspjeli očuvati cijelu hrvatsku brodogradnju'

Vlada je prodala Brodotrogir Danku Končaru. 'Nema jamstva da će svi škverovi postati uspješni, ovo je pravi početak borbe za hrvatsku brodogradnju', tvrdi premijer

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
89 komentara

Nakon višegodišnjih pregovora Brodotrogir je u subotu prešao u ruke Kermas Energije d.o.o poznatog poduzetnika Danka Končara. 

- Ovim smo pokazali da nešto što je bilo uteg za cijelu državu može postati potencijal za gospodarski rast - kazao je ministar Ivan Vrdoljak, koji je u ime Vlade potpisao ugovor. 

Okupljenima se obratio i premijer Milanović te se u samom startu ispričao što je ugovor s DIV-om o prodaji Brodosplita potpisan u Zagrebu, a ne Splitu. 

- Izgleda da smo uspjeli očuvati kompletnu hrvatsku brodogradnju. Nema jamstva da će svi škverovi postati uspješni i profitabilni, tako da je tek ovo pravi početak borbe za hrvatsku brodogradnju - kazao je premijer. 

Uz otpremnine, iz Brodotrogira odlazi 300 radnika

Danko Končar najavio je širenje djelatnosti Brodotrogira, što bi trebala biti utjeha za 300 radnika koji će uskoro dobiti otpremnine. Naime, u kratkom roku Končar planira napraviti pristanište i remont za megajahte, te proširiti turističko-maritimne djelatnosti. Tada će mu biti potrebna radna snaga, pa bi se većina radnika mogla vratiti na posao. 

Končar će u škver uložiti 2,4 milijarde kuna?

Vlada je u međuvremenu osigurala 50 milijuna kuna za njihove otpremnine. Također će snositi i torškove restruktuiranja u iznosu od 380 milijuna kuna. 

Novi vlasnik bi u idućih nekoliko godina u Brodotrogir trebao uložiti dodatne 2,4 milijarde kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message