Obavijesti

News

Komentari 0

Izgradnja Medicinske škole Pula bliži se kraju: Učenici bi trebali u novo zdanje krenuti na jesen

Izgradnja Medicinske škole Pula bliži se kraju: Učenici bi trebali u novo zdanje krenuti na jesen
4

Prema riječima župana Radina, izvođač radova je na današnji dan uspio izvršiti oko 75 posto građevinskih radova, a njihov završetak očekuje se tijekom ovog proljeća

VIDEO

Projekt izgradnje nove zgrade Medicinske škole Pula trenutno je najznačajnija kapitalna investicija na području obrazovanja u Istarskoj županiji, a kako teku radovi na gradilištu danas su, iz prve ruke, imali priliku vidjeti istarski župan Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Naime, projekt vrijedan 61,7 milijuna kuna zajednički i u jednakim omjerima financiraju Županija i Grad Pula. 

Prema riječima župana Radina, izvođač radova je na današnji dan uspio izvršiti oko 75 posto građevinskih radova, a njihov završetak očekuje se tokom ovog proljeća. Uslijedit će faza opremanja škole, a učenici bi u novo zdanje trebali krenuti od školske godine 2021./2022. 

Izgradnja nove Medicinske škole u Puli

Zadovoljstvo viđenim izrazio je i gradonačelnik Miletić istaknuvši kako će Medicinska škola Pula biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Hrvatskoj, a novi prostorni uvjeti će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju budućih medicinskih kadrova. 

Pula: Fabrizio Radin i Boris Miletić obišli Medicinsku školu

Kako su se župan i gradonačelnik imali prilike uvjeriti, radovi na konstrukciji i krovu u potpunosti su dovršeni. Gruba obrada unutarnjih površina završena je na svim katovima, te se na svim katovima, osim na drugom, krenulo s montažom rasvjetnih tijela, ventil konvektora i sličnog.

Prema riječima voditelja projekta Filipa Banovca, postavljanje keramike dovršeno je do oko 80 %, a započinje i priprema za postavljanje PVC obloga. Fasaderski radovi se dovršavaju.

Nadalje, u okolišu su dovršeni svi grubi radovi na postavljanju instalacija te se započelo s pripremom okoliša za postavljanje završnih podnih obloga - betonskih opločnika.  Izveden je i novi betonski ogradni zid prema susjednim česticama. Elektro i strojarski radovi prate izvođenje građevinsko-obrtničkih radova.

Izgradnja nove Medicinske škole u Puli

Prisjetimo se, stara zgrada Medicinske škole sagrađena je 1957. godine, a radi dugogodišnjeg neodržavanja bila je u derutnom stanju te se tijekom razrade Programskog rješenja pokazalo racionalnijim, optimalnijim, funkcionalnijim i kvalitetnijim rješenjem postojeću zgradu u potpunosti ukloniti i izgraditi novu zamjensku građevinu.

Škola je zbog nemogućih uvjeta rada privremeno preseljena na drugu lokaciju, u okviru zgrade bivše kirurgije Opće bolnice u Puli. Prostori su 2010. godine privremeno osposobljeni kako bi se mogla odvijati nastava te je bilo nužno krenuti s izgradnjom i opremanjem objekta u kojem će se trajno smjestiti Medicinska škola Pula.

Stara građevina je 2016. godine srušena, a radovi na izgradnji nove započeli su u veljači prošle godine. 

Izgradnja nove Medicinske škole u Puli

Nekadašnja škola sadržavala je samo četiri učionice na 470 kvadrata, dok će se novim rješenjem osigurati prostori za smještaj 9 općih učionica, 7 specijaliziranih učionica, 3 praktikuma, 3 laboratorija, kabineta za nastavnike, bibliotečno-informatičkog centra, prostora za više namjena, kuhinje i blagovaonice, učeničkog kluba, prostora za organizaciju i koordinaciju rada, sanitarija za nastavnike i učenike te ostalih pratećih prostora.

Izgradnja nove Medicinske škole u Puli

Projektnim rješenjem predviđena je zgrada koncipirana kao višekatnica s podrumskom etažom, prizemljem i dva kata, neto korisne površine od 3.916 m², odnosno bruto razvijene površine od 4.319 m², čime će se stvoriti prostorni uvjeti za školovanje 400 učenika u 13-16 razrednih odjela, u jednoj smjeni. Medicinska škola Pula trenutno ima upisano 319 učenika u 14 razrednih odjela.

Sadašnji prostorni uvjeti omogućavaju školovanje u nastavnim programima: medicinske sestre/tehničari opće zdravstvene njege, fizioterapeutski tehničari i primalje asistentice, dok će izgradnja nove zamjenske zgrade Medicinske škole Pula omogućiti i uvođenje novih nastavnih programa za koje postoji potreba: dentalni asistenti, farmaceutski tehničari, zdravstveno-laboratorijski tehničari i sanitarni tehničari.

Izvođač radova je poduzeće Radnik iz Križevaca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21