Jamčevina prihvaćena za sve osumnjičene osim za Bandića | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 283

Jamčevina prihvaćena za sve osumnjičene osim za Bandića

Jamčevina prihvaćena za sve osumnjičene osim za Bandića
14

Neslužbeno doznajemo da je Bandić ponudio jamčevinu od 5,8 milijuna kn, ali ne u kešu nego u vidu upisa hipoteke na nekretninu. Radi se o kući njegova prijatelja

VIDEO

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, Zdenko Posavec prihvatio je jamčevine za osmero osumnjičenih, dok je jedino prijedlog Milana Bandića odbio. Zagrebački gradonačelnik tako ostaje do daljnjeg u pritvoru. 

Prema riječima, Vladimira Terešaka, odvjetnika trećeosumnjičenog Branka Mihaljevića, Bandić je ponudio premalu jamčevinu i zato mu je zahtjev odbijen.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Križman najavila je kako će se žaliti na ovu odluku suca istrage. To mora učiniti u roku od tri dana od kada primi rješenje sa suda. Ako Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu tada odbije njezinu žalbu i potvrdi odluku suca istrage, osmero osumnjičenih moći će izaći iz Remetinca.

Neslužbeno doznajemo da je Bandić ponudio jamčevinu od 5,8 milijuna kuna, ali ne u gotovini nego u vidu upisa hipoteke na nekretninu. Radi se o kući njegova prijatelja, doznaje Večernji list.

Slobodan Ljubičić ponudio je jamčevinu od 2,4 milijuna kuna u gotovini, a Branko Mihaljević 4,5 milijuna nekretninama. Svi ostali ponudili su gotovinu - Ivan Tolić 500.000 kuna, Miljenko Benko 100.000 kuna, Vidoje Bulum 150.000 kuna, Željko Horvat 100.000 kuna, Zdenko Antunović 100.000 kuna i Filip Čulo 100.000 kuna.

Poništili odluku jer nije bila dovoljno obrazložena

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće je ukinulo rješenje suca istrage o pritvoru pa će se na ročištu u ponedjeljak opet raspravljati o zahtjevu USKOK-a da se Bandiću i ostalima odredi istražni zatvor. 

Pred suca istrage će, osim zagrebačkog gradonačelnika, izaći i Slobodan Ljubičić, Željko Horvat, Ivan Tolić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum i Zdenko Antunović.

Vijeće Županijskog suda je ukinulo prvu odluku o pritvoru jer smatra da nije dovoljno obrazloženo da li se pritvor može ostvariti blažom mjerom, poput mjere opreza ili jamstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 283

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.
Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta