Obavijesti

News

Komentari 71

Izmotava se: Ne želi reći je li bivša Vlada znala za optužnice

Izmotava se: Ne želi reći je li bivša Vlada znala za optužnice
1

Miro Kovač je rekao kako je, dok je bio ministar vanjskih poslova, bio u kontaktu s generalskim zborom koji je i sam rekao da su postojale sumnje za uhićenjem naših državljanja u BiH

VIDEO

HDZ-ov zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač nakon sjednice Odbora za vanjsku politiku također je komentirao u Saboru uhićenja branitelja u BiH.

- Mi smo zaključili da ćemo se posvetiti situaciji u BiH i da ćemo pratiti i nadzirati rad Vlade RH kada je u pitanju sama BiH i situacija tamošnjih Hrvata- rekao je Kovač

Na pitanje je li tema sastanka koji je bio u svibnju na Pantovčaku, a na kojem su sudjelovali tadašnji premijer Oreškovi, Kovač kao tadašnji ministar vanjskih poslova te predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović, uhićenja u BiH, Kovač je rekao kako je bilo pregršt tema.

- Koliko se ja sjećam to je bila koordinacijska sjednica između predsjednika Vlade, ministra vanjskih poslova i predsjednice. Bilo je tu pregršt tema. Razgovaralo se o susjednim državama, o veleposlaničkim mjestima i o BiH - rekao je.

Na ponovljeno pitanje je li na tom sastanku bilo spomena o optužnicama, Kovač je ponovno, u više navrata izbjegao odgovor.

- Bila je tema sama BiH, razgovaralo se o situaciji Hrvata u BiH, o mogućnosti da se održi sjednica Vlade RH i Vijeća ministara. To je najbolji forum za rješavanje otvorenih pitanja. Ima ih nekoliko. Znači da resorni ministri komuniciraju i da se to lijepo složi u okviru zajedničke sjednice. Nadam se, kao što je rekao predsjednik Vlade, da ćemo skoro imati zajedničku sjednicu Vijeća ministara i Vlade RH - rekao je.

Na pitanje je li kao ministar vanjskih poslova bio upoznat s time da postoje sumnje i istražne radnje kad je riječ o našim državljanima, Kovač je rekao kako je bio u kontaktu s generalskim zborom koji je i sam rekao da su postojale sumnje za uhićenjem.

- Ja sam bio u kontaktu sa generalskim zborom i čuli ste što je rekao i gospodin Pavao Miljavac, koji je predsjednik generalskog zbora, da su postojale sumnje za uhićenjem, tj optužnicama kada su u pitanju Hrvati u BiH. Ono što je važno da Vlada sada bude aktivna i da se smanji pravna nesigurnost među Hrvatima u BiH - rekao je.

Na pitanje je li razgovarao, obzirom da su postojale sumnje, s institucijama u BiH o tome, kaže kako su tužiteljstvo BiH i DORH razgovarali pa da se to pita DORH.

- O tome se razgovaralo, to mogu reći, ali to je kompleksna tema jer imate cijelu jednu komunikaciju koja se održavala između tužiteljstva BiH i DORH - a pa pitajte njih- rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela