News

Komentari 56

Izrael bombardirao kuću jednog od Hamasovih vođa u Gazi

Izrael bombardirao kuću jednog od Hamasovih vođa u Gazi

Otkad su sukobi eskalirali u ponedjeljak u Gazi je ubijeno najmanje 148 ljudi, uključujući 41 djece. Izrael je izvijestio o deset poginulih, od kojih je dvoje djece

Izrael je u noći na nedjelju bombardirao dom čelnika Hamasa u Gazi, a ta skupina odgovorila je raketnim napadima na Tel Aviv.

Najmanje troje Palestinaca ubijeno je u izraelskim zračnim napadima na enklavu, objavili su tamošnji zdravstveni dužnosnici, a velik broj stanovnika je ozlijeđen. Tijekom noći Gazom odzvanja zvuk bombardiranja, prenosi agencija Reuters. 

POGLEDAJTE VIDEO:

I dio Izraelaca u Tel Avivu i njegovom predgrađu noć je proveo u skloništima zbog raketnih napada iz Gaze. Oko 10 osoba ozlijeđeno je u bijegu u skloništa. 

Otkad su sukobi eskalirali u ponedjeljak u Gazi je ubijeno najmanje 148 ljudi, uključujući 41 djece. Izrael je izvijestio o deset poginulih, od kojih je dvoje djece. 

I Izrael i Hamas najavljuju da neće prestati s napadima na drugu stranu, dan nakon što je Izrael uništio 12 katova visoku zgradu koja je bila sjedište agencije Associated Press (AP) i medijske kuće Al Jazeera. 

Izraelska vojska objavila je da je ta zgrada bila legitiman vojni cilj u kojoj su bili vojni uredi Hamasa, te da je uoči napada upozorio civile da izađu. 

AP je osudio taj napad i pozvao Izrael da predoči dokaze. 

„Nemamo saznanja da je Hamas bio aktivan u zgradi“, priopćila je ta agencija. 

Hamas je u odgovoru na taj čin Izraela rano u nedjelju raketama napao Tel Aviv i južni Izrael. 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je kasno u subotu poručio da izraelski vojni napadi „nisu gotovi i da će trajati koliko god budu potrebni“. 

Izraelske snage u nedjelju su gađale dom Yehye Al-Sinwara koji od 2017. vodi politička i vojna krila Hamasa u Gazi, objavila je televizijska postaja te skupine. 

U nedjelju će o eskalaciji sukoba između Izraela i Palestine raspravljati Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda. 

Američki predsjednik Joe Biden telefonski je razgovarao s izraelskim premijerom i palestinskim čelnikom Mahmudom Abbasom, a u Tel Aviv je stigao i američki predstavnik Hady Amr.

Najčitaniji članci