Obavijesti

News

Komentari 10

Izrael poslao poruku Hrvatskoj: Pokazali ste lice humanosti....

Izrael poslao poruku Hrvatskoj: Pokazali ste lice humanosti....
3

Osim hrvatskih kanadera, u Izraelu su i protupožarne zračne snage iz Grčke, Cipra, Italije, Turske, Rusije, SAD-a, Ukrajine, Azerbajdžana, Francuske, Španjolske i Rumunjske

VIDEO

Letačke posade 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koje od 25. studenoga sudjeluju u gašenju požara u Izraelu, bile su u utorak na svečanosti organiziranoj za predstavnike svih međunarodnih snaga koje su sudjelovale u gašenju velikih šumskih požara u toj državi.

 Tom su prigodom predstavnici izraelskih vlasti, ministar nacionalne sigurnosti Gilad Erdan, savjetnik za nacionalnu sigurnost i izaslanik premijera Netanyahua Jakob Nagel te čelnik izraelske policije Roni Alsheich još jedanput iskazali zahvalnost za brzi dolazak i gašenje požara u srednjem i sjevernom dijelu te države, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

 "Države koje su pritekle u pomoć iskazale su Izraelu pravo prijateljstvo, a njihovi piloti i vatrogasci pokazali su pravi duh svojih država", rekao je izraelski ministar nacionalne sigurnosti Gilad Erdan.

 "Izraelci duguju duboku zahvalnost svima koji su pridonijeli u borbi protiv požara i tako pokazali najbolje lice humanosti te se ujedinili u solidarnosti s raznih strana svijeta", stoji u poruci izraelskog premijera Netanyahua koja je tom prigodom pročitana.

Osim hrvatskih kanadera, u Izraelu su i protupožarne zračne snage iz Grčke, Cipra, Italije, Turske, Rusije, SAD-a, Ukrajine, Azerbajdžana, Francuske, Španjolske i Rumunjske.

 Zapovjednik Protupožarne eskadrile i hrvatskih snaga u Izraelu pukovnik Davor Turković istaknuo je kako je najvažnije što su požari ugašeni te da u dogovoru s domaćinima "ostaju preventivno još jedno vrijeme u dežurstvu kako bi u slučaju potrebe odmah krenuli u akciju gašenja".

 "Na današnjoj svečanosti u izložbenom postavu posebno je bio istaknut i predstavljen i jedan hrvatski kanader, čime se i na simboličkoj razini želi naglasiti snažna uloga i doprinos hrvatskih zračnih snaga u gašenju velikih požara u Izraelu", rekao je pukovnik Turković.

 U protekla četiri dana hrvatske zračne snage provele su u zraku 35 sati i na požarišta izbacile oko 280 tona vode.

 Odluku o pružanju humanitarne pomoći Izraelu slanjem dvaju kanadera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane donijela je hrvatska Vlada 23. studenoga 2016. na prijedlog njezina potpredsjednika i ministra obrane Damira Krstičevića nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...