News

Komentari 3

Izrešetao je prometni znak i snimio se, pa će mu opozvati uvjetnu presudu iz 2021. godine

Izrešetao je prometni znak i snimio se, pa će mu opozvati uvjetnu presudu iz 2021. godine

Kristijan I. (24) završio je na 30 dana u istražnom zatvoru kako ne bi mogao ponoviti kaznena djela. Bude li osuđen opozvati će mu i uvjetnu od sedam mjeseci na koliko je osuđen zbog krivotvorenja isprave

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao je Kristijana I. (24 ) u Remetinec kako ne bi mogao ponovno iz automatske puške izrešetati prometni znak.

Osumnjičen je da je na ilegalnom tržištu nabavio automatsku pušku marke Crvena zastava s pripadajućim okvirom i streljivom i da se u srijedu u večernjim satima u prijenosu uživo na društvenim mrežama snimio  kako iz Kalašnjikova puca na prometni znak za usmjeravanje prometa u zagrebačkoj Dubravi. Nakon objave na mrežama pušku je bacio u obližnje dvorište. 

Policija zbog toga nije imala problema s otkrivanjem počinitelja. Prijavljen je za nedozvoljeno držanje oružja, za što mu prijeti zatvorska kazna do tri godine zatvora te za oštećenje tuđe stvari za što mu prijeti od šest mjeseci do dvije godine zatvora.

No, to nije sve. Kako je kao mlađi punoljetnik 2021. godine osuđen za krivotvorenje isprave na sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine, bude li osuđen za pucnjavu, opozvat će mu tu kaznu jer je počinio novo kazneno djelo te će morati odslužiti i tih sedam mjeseci. 

Kristijan I. je kao mlađi punoljetnik osuđen i za iznudu. Dobio je godinu dana zatvora. Pored toga kažnjavan je i prekršajno zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog nasilja u obitelji. Na društvenim mrežama mogu se pronaći i snimke gdje se namjerno automobilom vozi u suprotnom smjeru. 

 

Najčitaniji članci