Obavijesti

News

Komentari 19

Izudarao suprugu po tijelu pa umrla od krvarenja u mozgu

Izudarao suprugu po tijelu pa umrla od krvarenja u mozgu
2

Zbog brutalnog ubojstva supruge Šimice na karlovačkom Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje Marku Vidakoviću (61) iz Svetog Roka

VIDEO

Zbog ubojstva supruge Šimice na karlovačkom Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje Marku Vidakoviću (61)  iz Svetog Roka. Od posljedica premlaćivanja Šimica je preminula 12. kolovoza prošle godine  u zadarskoj Općoj bolnici. Kobne ozljede zadao joj je suprug u obiteljskoj kući sedam dana prije smrti do koje se nalazila u komi. 

Državno odvjetništvo Marka tereti za teško ubojstvo supruge kojoj je rukama i nogama zadao udarce po tijelu i glavi uslijed kojih je zadobila niz teških i po život opasnih ozljeda. Ozljeda glave i  krvarenje u mozgu bile su pogubne za Šimicu koju je suprug Marko i ranije u više navrata psihički i fizički zlostavljao. Što se točno događalo kobnog dana sud utvrđuje iz prikupljenih dokaza, medicinskih dokumentacija i iskaza svjedoka, jer se optuženi brani šutnjom. 

Andreja Thomas/24sata

U ranijim raspravama svjedočili su Vidakovićeva djeca koja su iskazala da je njihov otac inače bio dobar, no bio je sklon alkoholu zbog kojeg bi postao agresivan i tada bi psihički napadao njihovu majku, no nikada fizički. Pretučenu majku u kući je pronašao je njihov sin dan nakon događaja. 

U četvrtak je saslušan sudski medicinski vještak dr. Želimir Korać koji je iskazao da je na osnovu medicinske dokumentacije obdukcijskog nalaza OB Zadar i pregledom tijela utvrđeno da je oštećena zadobila nagnječenje velikog i malog mozga, kao i krvarenje unutar lubanjske jame. 

Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Sanda Janković je kazala da sud na zna dinamiku događaja odnosno vrijeme zadobivanja ozljeda oštećene jer se optuženi brani šutnjom. Sudu je poznato da je oštećena zadobila različite vrste ozljeda zadanih tupo tvrdim predmetom, moguće šakama i nogama jake sile, njih 27, te da je u bolnicu dovedena dan nakon zadobivanja ozljeda. 

- Iz fotoelaborata mjesta događaja je vidljivo po tragovima krvi, brisotina i prskotina na zidu, te kapljica na podu, da se dio događaja odvijao u ljetnoj kuhinji, a dio u sobi u kući gdje je oštećena i pronađena. Da li je možete utvrditi je li oštećena tijekom kritičnog događaja pala u nesvijest i sama otišla u kuću – pitala je sutkinja Janković vještaka Koraća koji je kazao da je moguće da je oštećena nakon zadobivanja ozljede glave mogla doći k svijesti i kretati se, a da se njeno stanje nakon nekoliko sati pogorša. 

- No dinamiku događaja i vrijeme zadobivanja ozljeda ne mogu utvrditi isključivo iz obdukcijskog nalaza. Da bi se došlo do detaljnijih podataka potrebno je prikupiti dodatna medicinska dokumentacija od vremena kada je oštećena zaprimljena u bolnicu u kojoj je liječena do momenta njene smrti, kao i fotodokumentaciju obdukcije – kazao je Korać. 

Sutkinja Janković odredila je da se pribavi potrebna medicinska dokumentacija, kao i eventualna liječnička dokumentacija optuženika temeljem koje će se napraviti dodatno sudsko medicinsko vještačenje na okolnosti dinamike događaja, te utvrditi čime su ozljede zadane i redoslijed ozljeđivanja oštećene. Također određuje i dodatno psihijatrijsko i psihološko vještačenje optuženika kojim će se utvrditi ubrojivost optuženika u vrijeme kritične zgode, kao i njegove karakteristike ličnosti i njegovo ponašanje prije događaja na okolnosti njegove negativne emocije dugotrajne ljutnje na suprugu i želje o suicidu koje je iskazao u trijeznom stanju nakon događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.