Obavijesti

News

Komentari 640

'Ja nisam bijesna sutkinja, a ni hrvatsko pravosuđe nije cirkus'

'Ja nisam bijesna sutkinja, a ni hrvatsko pravosuđe nije cirkus'
1

Tomislav Horvatinčić oslobođen je krivnje za smrt dvoje Talijana. Presuda je to koju je na šibenskom sudu u petak izrekla sutkinja Maja Šupe. Sama se obratila sinu poginulih i novinarima...

VIDEO

Moje suđenje nije cirkus, nestručnost ni korumpiranost, poručila je Maja Šupe, sutkinja u procesu protiv Tomislava Horvatinčića (70). Obraćala se pritom tužiteljici, ali dotakla se i izjave sina poginulih Talijana te novinara.

Federicu Salpietru je poručila da suđenje čovjeku koji je kriv za smrt njegovih roditelja nije cirkus, kako ga je on ranije nazvao.

Imala je što reći i novinarima.

- Ne može onda pisati moje ime i prezime i sve ono što je slijedilo nakon toga. Ja nisam, dragi novinari, bijesna sutkinja, kao što ste zadnji put naveli, koja se obrušila na novinare.

- Ja sam profesionalac, ja sam sudac hrvatske države - kazala je Šupe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, sutkinja Maja Šupe u petak je na ponovljenom suđenju na sudu u Šibeniku nepravomoćno oslobodila Tomislava Horvatinčića za smrt supružnika Francisca (63) i Marinelle Salpietro (61).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:58

Sudili su mu šest godina. Oslobođen je jer mu se, kaže sud, dogodila sinkopa - kratkotrajni gubitak svijesti - baš u trenutku nesreće. 

Horvatinčić je još osamdesetig skrivio smrt dvoje ljudi u prometu. Slobodan je. Ima vozačku. I može ploviti.

Predsjednica istog sudskog vijeća, Maja Šupe, u studenom 2015. godine Horvatinčića je proglasila krivim i nepravomoćno osudila na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.  Presudu su ukinuli, a Tomo je drugi put imao i više sreće. “Izvukao” se bez kazne. 

- Nakon ponovljenog raspravljanja te ocjenom svih u postupku iznesenih dokaza, imajući u vidu obranu optuženika, iskaze svih svjedoka, a naročito rezultate obavljenih vještačenja, kako pomorskih tako i medicinskih vještaka, nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je počinjeno kazneno djelo koje mu je bilo stavljeno na teret - objašnjavala je sutkinja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Horvatinčić nije kriv za smrt Talijana, sud ga je oslobodio! http://bit.ly/2i7gsBq Reporter Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 13. listopada 2017

Optužba mu je na teret stavljala da je 16. kolovoza 2011. godine u primoštenskom akvatoriju lakomisleno upravljao gliserom brzinom od 26,3 čvora i presjekao put jedrilici. U sudaru je svojom jahtom slomio njihovu jedrilicu Santa Pacienca, gliserom prešao preko nje pa je talijanski par pao u more, gdje su oboje zbog ozljeda i preminuli. 

Obrana je tvrdila da je u trenutku pred nalet glisera  na jedrilicu Horvatinčić doživio tzv. vazovagalnu sinkopu, iznenadni kratkotrajni gubitak svijesti.  Prema vještačenjima, ne može se sa sigurnošću tvrditi da je Horvatinčić tada doživio sinkopu, ali se to sa sigurnošću ne može ni isključiti.

Uz svjedočenje Horvatinčićeve djevojke Anice Dilber Đerđa, koja je tad bila s njim na brodu, to je bilo dovoljno da se, poštujući presumpciju nevinosti i pravilo da se u dvojbi presuđuje u korist optuženika, za oslobađajuću presudu.

- Dakle, djelo nije počinjeno iz neizravne namjere, kako je tvrdila optužnica, ali ni iz nehata - rekla je Šupe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 640
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...