Obavijesti

News

Komentari 52

'Nisam protiv Cammea i Ubera, radimo na liberalizaciji taksija'

'Nisam protiv Cammea i Ubera, radimo na liberalizaciji taksija'
1

Na novinarsko pitanje da komentira privremeni odlazak Cammea iz Splita, ministar Butković je rekao kako se moraju poštovati zakoni te kako nije protiv liberalizacije tržišta...

VIDEO

Tvrtka "Viadukt" večeras je na radnom sastanku u Trogiru Hrvatskim cestama i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću dala jamstvo da će do 15. lipnja sljedeće godine dovršiti most kopno-otok Čiovo.

Predsjednik uprave "Viadukta" Joško Mikulić potvrdio je nakon sastanka novinarima ispred Gradske vijećnice da su dali jamstvo za završetak mosta te da su imali plodonosan i dugotrajan sastanak u kojem su detaljno razmotrili stanje i planove.

"Uklonili smo sve probleme, nejasnoće i nesuglasice te će 15. lipnja most biti gotov", rekao je Mikulić. Istaknuo je da je gradnja mosta 'zapela' zbog financijskih problema industrije čelika u regiji. Problem su riješili tako da će se posao dovršiti u  jednom od hrvatskih brodogradilišta. Sljedeći tjedan je potpisivanje ugovora pa će se doznati koje je brodogradilište dobilo taj posao, rekao je.

Proijekt 85 posto financira EU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar Oleg Butković ocijenio je da je rješenje problema realno i moguće te da "Viadukt" Hrvatskim cestama za desetak dana treba dostaviti nove ugovore s hrvatskim podizvođačima.

"U ovom trenutku nemam razloga ne vjerovati, ali sve ćemo vidjeti za deset dana. Mi ćemo u Trogir doći još jednom početkom siječnja i rezimirati sve učinjeno", rekao je, dodajući da će svaki tjedan nadzirati situaciju. 

Na pitanje hoće li biti posljedica ako se i današnji dogovor ne bude poštovao, odgovorio je da će se u tom slučaju morati raskinuti ugovor i raspisati javni natječaj te da je izvođaču najviše 'glava u torbi' jer je dao jamstvo.

"Stalo nam je da završimo projekt koji 85 posto financira EU. To je test za Hrvatsku kako provodi europske projekte i zato ga svi moramo položiti", zaključio je ministar Butković.

Najavio je i da će brza cesta Trogir-Split biti gotova do 1. svibnja te da se priprema projekt ceste prema Omišu koji bi trebao početi u mandatu ove Vlade.

Radna skupina za liberalizaciju taksi tržišta

Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo, čija je gradnja počela u veljači 2015., nešto je veća od 207 milijuna kuna, od čega će se 176,7 milijuna kuna sufinancirati iz EU fondova. Most će biti dug 547 metara, bit će 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru i dva upornjaka na kopnu - jedan na strani Čiova, a drugi na trogirskoj strani. Osim mosta, izgradit će se i pristupne ceste od 1818 metara.

Na novinarsko pitanje da komentira privremeni odlazak Cammea iz Splita, ministar Butković je rekao kako se moraju poštovati zakoni te kako nije protiv liberalizacije tržišta, a, dodao je, osnovana je i radna skupina koja će raditi na zakonskoj regulativi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21