Obavijesti

News

Komentari 31

'Ja sam organizirao hodočašće, a odustao sam u zadnji tren. U autobusu je bio i moj prijatelj'

'Ja sam organizirao hodočašće, a odustao sam u zadnji tren. U autobusu je bio i moj prijatelj'

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia

Jaroslaw Milkowski iz Varšave rekao je za poljske medije kako je on bio organizator puta u Međugorje i da je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no da ga je u tome spriječila osobna tragedija. 

- To je za mene vrlo bolna stvar, pogotovo jer sam upravo danas sahranio majku. Sada sam se vratio sa sprovoda i idem na policiju. Zaista mi je teško, ali nepoznati su Božji sudovi koje proživljavamo - rekao je Jaroslaw za poljski Fakt

POGLEDAJTE VIDEO: Zadnja snimka autobusa prije nesreće 

Pokretanje videa ...

Ispričao je da se skupina hodočasnika sastala u petak oko 15 sati u gradu Czestochowa koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora. Nakon molitve krenuli su autobusima u Međugorje. Jaroslaw je dio grupe vozio iz Varšave u Czestochowu, no zbog majčinog sprovoda nije išao dalje s njima. Kako je rekao, trebao im se kasnije pridružiti. Imao je i avionsku kartu. 

- Prije granice s Češkom stali su nešto pojesti, a potom su preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Do mjestu su trebali stići nakon više od jednog dana putovanja - rekao je i dodao kako su pauze bile predviđene svaka tri sata. 

Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće
Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia.

- Sestra je imala popis sudionika. Išla je s njima. Platio sam osiguranje, smještaj u pansionu - rekao je. 

Andrej Plenković izrazio sućut Morawieckom povodom strašne nesreće poljskog autobusa
Andrej Plenković izrazio sućut Morawieckom povodom strašne nesreće poljskog autobusa

Ispričao je i kako već godinama surađuje s prijevozničkom tvrtkom iz Plonska te da se radi o pouzdanoj firmi. Kako kaže, u petak je jedan vozač krenuo do poljske granice. Na granici s Češkom zamijenila su ga druga dva vozača. Autobus je po noći trebao putovati bez zaustavljanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: NESREĆA NA A4