Obavijesti

News

Komentari 40

'Ja sam žena iz ovog auta na A1. Tražim mladića u plavoj majici koji me spasio. Da se zahvalim'

'Ja sam žena iz ovog auta na A1. Tražim mladića u plavoj majici koji me spasio. Da se zahvalim'
5

Žena (40) vozila je VW autocestom A1 prema Zagrebu. Kod čvora Donja Zdenčina dok je usporavala zbog kolone na zadnji kraj njezina vozila naletio je kamion s prikolicom

VIDEO

Posljednje čega se sjećam je pogled na kamion u retrovizoru kako punom brzinom juri prema meni, a potom lice tog mladića u plavoj majici koji me, pretpostavljam, izvukao iz auta i spasio iz mrtvih, bolna glasa govori nam 40-godišnjakinja ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 u srijedu 29. studenog.

Naša sugovornica zapravo je imala mnogo sreće, u srazu s kamionom, prema izvješću policije, samo je lakše ozlijeđena, no uvjerena je da tu činjenicu jednim dijelom može zahvaliti misterioznom mladiću, koji ju je spasio iz smrskanog vozila.

Željela bi ga pronaći kako bi mu mogla zahvaliti na tome što je učinio. Koliko se sjeća, nije bio u uniformi niti vatrogasaca ni Hitne pomoći pa pretpostavlja da se radi o nekom prolazniku, koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

- Zahvalna sam Bogu da imam jako dobrog anđela, koji je bio uz mene tog dana i čuvao me  - kaže naša sugovornica. Iako joj, na sreću, ništa nije slomljeno, sva je natučena i boli je cijelo tijelo. 

- Imam 11 šavova na glavi, sve me živo boli, jedva pričam i vrti mi se u glavu kad ustanem - govori nam žena, koju su iz Vinogradske bolnice dan nakon nesreće pustili na kućnu njegu. 

FOTO Pogledajte što je ostalo od auta u nesreći kod Zdenčine na A1. Čudo da nitko nije poginuo
FOTO Pogledajte što je ostalo od auta u nesreći kod Zdenčine na A1. Čudo da nitko nije poginuo

 

Iako se ne sjeća same nesreće, ni onoga što se događalo neposredno nakon nje, zna da je vozila u pravcu zagreba te da je kod izlaza Donja Zdenčina u to vrijeme bila velika gužva. 

- Bila je kolona i ja sam usporavala. Sjećam se tog kamiona u retrovizoru i poslije više ništa, do tog mladića, koji me valjda probudio. Pretpostavljam da sam od udarca izgubila svijest  - priča naša sugovornica.

Prema onome što je utvrdila zagrebačka policija, prometnu nesreću skrivio je 34-godišnji vozač teretnog vozila Man ogulinskih registracija s priključnim vozilom, koji se 29. studenoga oko 15.40 sati kretao autocestom A1 u smjeru Zagreba. 

- Dolaskom do 14. km + oko 350 m, nije držao potreban sigurnosni razmak kad se kreće iza drugog vozila uslijed čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio automobila Volkswagen zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a koja se kretala ispred navedenog vozila istim dijelom kolnika u istom smjeru te je u trenutku prometne nesreće usporavala kretanje vozilom radi nailaska na kolonu vozila u pokretu - kažu iz policije. 

Nakon naleta njezin automobil odbačen je ulijevo gdje je u daljnjem nekontroliranom kretanju i zanošenju vozilom naletjela na zaštitnu ogradu, a potom i na teretni automobil Renault kutinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak.

I on se kretao istim smjerom lijevim trakom te je u trenutku prometne nesreće usporavao radi kolone vozila u pokretu. U prometnoj nesreći ozlijeđena je samo vozačica, koju je vozilo Hitne pomoći prevezlo u KBC Sestre milosrdnice.

Na intervenciju su izašli i vatrogasci DVD Jastrebarsko s navalnim vozilom i četiri vatrogasca, no do njihova dolaska, kako doznajemo, ozlijeđena žena više se nije nalazila u vozilu.

Službenom Volkswagenu zadnji kraj potpuno je smrskan i pravo je čudo kako u nesreći nije zadobila puno teže ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela