Obavijesti

News

Komentari 80

Jaca je opet predsjednica: Kerumov klub udomio Kosor

Jaca je opet predsjednica: Kerumov klub udomio Kosor
2

Članstvo kluba, čiji su članovi gradonačelnik Splita Željko Kerum i njegova sestra Nevenka Bečić, jednoglasno je izabralo Jadranku Kosor za novu predsjednicu

VIDEO

Željko Kerum vratio je uslugu Jadranki Kosor. Ona je njemu omogućila da na listi HDZ-a 2011. uđe u Sabor, a Kerum je bivšu premijerku nakon izbacivanja iz HDZ-a postavio za predsjednicu kluba zastupnika.

Članstvo kluba, čiji su članovi Kerum i njegova sestra Nevenka Bečić, jednoglasno je izabralo Kosor za novu predsjednicu. Njihov klub sad se službeno zove Klub nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i zastupnika HGS-a. Kerum i Becić dosad su surađivali s klubom HDZ-a. Nakon primanja Kosor u klub okrenuli su leđa HDZ-u, zahvalivši im na korektnoj suradnji.

- Jučer sam rekla: ‘Sutra je novi dan’. To je danas novi dan. Klub smo formirali zbog mogućnosti korištenja većeg političkog prostora.Inače bih mogla govoriti samo u pojedinačnim raspravama. Kad radite u klubu, imate veći prostor, želim iskoristiti taj prostor. To su moji razlozi. Želim provoditi program gospodarskog oporavka - rekla je Jadranka Kosor.

Nevenka Bečić kaže da osnivanje kluba nije vraćanje usluge za koaliciju s HDZ-om na parlamentarnim izborima prije dvije godine.

- Ovo nije vraćanje nikakve usluge. Po našim bi istraživanjima mi dobili četiri mjesta u parlamentu. Zbog obveza koje smo imali nismo mogli provoditi kampanju pa smo na izbore išli kao koalicija - rekla je Nevenka Bečić. To je potvrdila i njezina nova kolegica iz kluba.

Kosor je dodala kako suradnja s HGS-om u Saboru nema nikakve veze s lokalnim izborima te to ne znači da će podržati Kerumovu kandidaturu za splitskoga gradonačelnika. Najavila je da će sugerirati Željku Kerumu da češće dolazi u Sabor.

- Naravno da neću to tražiti od njega. To je prejaka riječ. Ali svakako ću mu sugerirati. Nas dvije smo već pričale da bi bilo dobro da je Kerum iskoristio priliku koju je imao za političkom govornicom u sabornici - izjavila je. Njenu sugestiju Kerum je odmah shvatio i najavio da idući tjedan konačno stiže u Sabor.

- To je prava rijetkost da dvije trećine kluba čine žene. Ali to je dobro za HGS i mene, sad se mogu javljati i postavljati pitanja. I to ću raditi i analizirat ću - rekao je jučer Kerum. Političko pojačanje povećalo je i Kerumove ambicije, pa je najavio da će se iduće godine kandidirati za izbore za Europski parlament.

Iako Jadranka Kosor nije članica HDZ-a i dalje je pod budnim okom bivše stranke i stranačkog šefa. Naime, nakon službenog isključenje održala je već dvije konferencije za novinare i na obje su bili djelatnici kluba zastupnika HDZ-a. U četvrtak je stiglo dvoje HDZ-ovih ljudi. Navodno su i snimali cijelu konferenciju. Jučer je na konferenciju došao Mišo Munivrana.

Bivši konzul u SAD-u i bivši predstojnik Ureda predsjednika Sabora u vrijeme Luke Bebića, a sad navodno djelatnik kluba zastupnika HDZ-a. Kosor ga je pitala zbog čega je tamo, a on joj je odgovorio da je novinar amater.

- Protestirat ću ako se to nastavi. To je nedemokratski - rekla je Kosor.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...