Obavijesti

News

Komentari 364

Gradonačelnik Stoca proglašava Dan žalosti zbog stradale Elmire

Gradonačelnik Stoca proglašava Dan žalosti zbog stradale Elmire
10

U petak oko 23 sata jak potres pogodio je BiH, a osjetio se i diljem Hrvatske. Prema prvim podacima magnituda je bila 6.1 po Richteru

Važni događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
DAN ŽALOSTI

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković izrazio je sućut obitelji smrtno stradale Elmire S. te proglasio nedjelju, 24. travnja, Danom žalosti na području Grada Stoca.

- Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima - napisao je Bošković, prenosi Avaz.ba.

12.14

Igralište osnovne škole u Stocu vidjelo je i boljih dana. Šarenilo crteža prekrivaju užasni komadi ruševina koje okružuju školu nakon razornog potresa od 6.1 po Richteru.

Potres u Bosni i Hercegovini koji se sinoć osjetio u Dalmaciji ali i Zagrebu, zaprepastio je mještane Stoca, odnio jedan život te stvorio veliku materijalnu štetu.

11.44

Prvi susjedi u Stocu jedva su podigli dio stijene koji se srušio na kuću u kojoj je poginula mlada djevojka.

- A što reći. Havarija. Tragedija. Njena majka zvala je mog sina u pomoć govoreći kako imaju kamen u hodniku, jedva smo ga sin i ja podigli - ispričao je susjed Ibrahim Čerkez za Avaz.ba.

Semir Kasumović iz Čapljine ozlijedio se na stubištu tijekom potresa, a kako kaže za 072info, u mostarskoj bolnici svjedočio je teškom trenutku u kojem su liječnici priopćili nesretnu vijest za njihovu Elmiru.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

SPECIJALNA EMISIJU

Na 24sata pratite specijalnu emisiju o potresu, pričamo s rukovoditeljicom seizmološke službe.

ŠTETA NA ŠKOLI

Najveću materijalnu štetu u Stocu pretrpjela je osnovna škola s koje je pao i dimnjak. Ceste su bile zakrčene, ali su vatrogasci i policija kroz noć očistili puteve te promet na području Stoca teče normalno.

Mještani tuguju za smrtno stradalom djevojkom, a u trenutku kad se stijena strovalila u kuću nalazila se u hodniku. U mostarskoj bolnici nije joj bilo spasa.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

 

Komentari 364