News

Komentari 165

Jako nevrijeme pogodilo Novu Gradišku: 'Voda je do koljena, automobil je zapeo na cesti'

Jako nevrijeme pogodilo Novu Gradišku: 'Voda je do koljena, automobil je zapeo na cesti'

Nešto nakon 18.30 jako je nevrijeme pogodilo područje Nove Gradiške. Kako doznajemo od čitatelja, voda je u nekim dijelovima do koljena

Najavljeno nevrijeme pogodilo je oko 18.30 područje Slavonije. Kako doznajemo od čitatelja, jake kiše poplavile su dio Nove Gradiške. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

-  Ja sam na višem dijelu grada pa nije tako grozno, ali u nižem dijelu je voda do koljena. Mi inače nismo toliko u problemu kao okolna sela. Tamo obično po ovakvim kišama bude poplavljena cesta. Kod kolodvora je već jednom bilo takvo stanje. Ljudima je ušlo u ljekarnu. Kiša je krenula oko 13.30 i još uvijek pada. Po prognozi bi se trebala smiriti tek oko tri, četiri ujutro - ispričao nam je Stjepan. 

- Na kružnom toku je automobil zapeo, ovo je strašno - rekao nam je drugi čitatelj. 

Pomoć vatrogasaca zatražilo 80 domaćinstava 

Obilna kiša je najviše problema napravila u Novoj Gradiški i okolici gdje je više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca, a manji broj podruma poplavljen je i u Slavonskom Brodu.

- Sve raspoložive novogradiške vatrogasne snage su na terenu, podignuta su i vatrogasna društva s područja okolnih općina. Ugroza je dosta velika, dosta je poplavljenih objekata, u pojedinim objektima i podrumima se nalazi i preko dva metra vode. Činimo sve što možemo - rekao je za Radio Nova Gradiška zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Ivo Pejaković.  Dodao je da je dosad prijavljeno više od 80 poplavljenih objekata ali da je za pretpostaviti kako će ih biti i više.

- Kiša i dalje pada, stoga očekujemo još toga. Najviše je stradalo Lobino naselje, situacija je nešto bolja u Kovačevcu gdje lateralni kanali i slivnici uspijevaju pokupiti svu vodu - rekao je Pejaković. Prema njegovim riječima situacija je složena i u mjestu Prvča.

Obilna kiša slila se i u više podrumskih prostorija u Slavonskom Brodu, ali za sada nema dojava o štetama većih razmjera.

Nevrijeme pogodilo i Jadran 

Ranije je nevrijeme pogodilo i područje Jadrana. U Trogiru je padala tuča veličine oraha. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tuča u Trogiru 

Najčitaniji članci