Obavijesti

News

Komentari 3

Jako nevrijeme: Poplavile kuće i bolnica, voda izbijala šahtove

Jako nevrijeme: Poplavile kuće i bolnica, voda izbijala šahtove
16

Vatrogasci su samo na području Svetog Ivana Zeline imali 25 intervencija, što ispumpavanja, što čišćenja odrona uzrokovanih bujicama vode. U Varaždinskim toplicama voda je ušla i u bolnicu.

VIDEO

Središnju Hrvatsku je u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme. Obilna kiša stvorila je poplave u nekim mjestima, a zbog nevremena je i DHMZ izdao žuto upozorenje.

Kiša je toliko padala da je u Svetom Ivanu Zelini izbijala šahtove sa ceste te nanosila blato na cestu. Ulazila je u dvorišta i kuće, a vatrogasci su imali pune ruke posla sa ispumpavanjima.

Pokretanje videa...

00:27

- Uspjeli smo izbaciti vodu, prijatelji su nam pomogli. Zvali smo i vatrogasce. Vodu smo izbacili, ali namještaj je natopljen. Sve je bilo poplavljeno, u dječjoj sobi je bilo 12 centimetara vode. Krenulo je sve po cesti iz kanalizacije. Šahtovi su izbili. Očito nije očišćena kanalizacija od zime. Sve je išlo van i onda je nalijevalo u dvorišta i naše cijevi. Vatrogasci su bili - priča nam čitateljica koja nam je poslala video poplave koja joj je ušla u kuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:12

Na području Zeline pojavilo se i nekoliko odrona, kažu Vatrogasci. Bujica je u mjestu Šulinec odnijela i dio ceste te na nju izbacila i šljunak.

- Imali smo oko 25 intervencija, što ispumpavanja, što odrona i čišćenja. Voda je ulazila ljudima u kuće - kaže nam zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Sveti Ivan Zelina, Ivica Mačković.

Pokretanje videa...

01:00

Kiša je obilno padala i na području Varaždinskih toplica .Voda je prodrla i u bolnicu za medicinsku rehabilitaciju te ušla pacijentima u sobu. Čitateljica kaže kako je osoblje moralo po podu stavljati ručnike kako bi barem malo smanjili štetu.

 Zapovjednik Vatrogasne zajednice i središnje topličke vatrogasne postrojbe Mario Karafin potvrdio je da je voda ušla u podrumske prostorije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

- Pet minuta nakon što nam je dojavljeno da bi voda mogla ući u podrum bolnice, vatrogasci su stigli na mjesto događaja, ali zbog velike količine kiše nisu mogli spriječiti ulazak vode i podrumske su prostorije bile poplavljene. Sada više nema problema jer smo svu vodu ispumpali, a osim toga, na kritična smo mjesta postavili vreće s pijeskom i napravili zečje nasipe koji će, u slučaju novih jakih kiša, spriječiti ponovni ulazak vode u podrumske prostorije bolnice - izjavio je za Hinu Karafin.

Dodao je kako je problema bilo i na drugim mjestima, voda je ušla u podrumske prostorije topličke robne kuće i u dvorište dječjeg vrtića, ali srećom ne i u sam vrtić. Vatrogasci su na terenu, dojava i poziva za intervencije ni problema u prometu više nema.

Grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom zahvatilo je i Popovaču. U mjestu Gornja Gračenica voda je na cestu i u dvorišta nosila blato sa polja. Čitateljica nam kaže kako im je voda ušla u kuću i natopila namještaj.

Pokretanje videa...

00:17

- Pokupili smo vodu, ali je ostalo blato i mulj. Sve je voda donijela blato iz polja u dvorište. U kući nam je kaos. Blato je ušlo ispod namještaja. Komunalni redar je valjda na godišnjem, zvali smo i gradonačelnika. Vatrogasci su samo došli ispumpali vodu. Ne znamo što ćemo - rekla nam je čitateljica iz Gornje Gračenice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a