News

Komentari 139

Jakovini u politici i biznisu ne ide, ali gomila nekretnine...

Jakovini u politici i biznisu ne ide, ali gomila nekretnine...

Sav je u poslu: Tihomir Jakovina uređuje prostrani stan s podnim grijanjem u Sl. Brodu, a vilu u Zagrebu koju je platio 1,6 milijuna prodaje za 2,5 milijuna kuna

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uvelike je odmaknuo s adaptacijom stana na Trgu pobjede 13 u Slavonskom Brodu. Stan, koji je kupio u kolovozu, sastoji se od tri sobe koje gledaju na trg, velikog dnevnog boravka, kupaonice i nusprostorije. Veći je od sto četvornih metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dosad su zamijenili stolariju, zidove su obložili gipsanim pločama, u kupaonici su postavili keramiku, ugradili su električne i vodovodne instalacije te postavili podno grijanje, koje je već u funkciji.

- Ne, ne bih to komentirao jer smatram da ima puno više stvari koje bi se trebale snimiti i o njima pisati, a ne moj stan. Smatram da svatko može dignuti kredit i rješavati svoje stambeno pitanje - rekao je Tihomir Jakovina.

Nije želio reći kolika je površina stana i koliko ga je platio. Kako je pisao index.hr, u PBZ-u je uzeo kredit od 250.000 kuna.

- Ja sam to učinio ne koristeći se državnim beneficijama navodeći da živim u kućanstvu sa sedam članova obitelji. Pitajte o tome predsjednika Hrvatskog sabora - kazao je Jakovina.

Za razliku od Bože Petrova, koji je na kraju odlučio uzeti subvencionirani kredit za gradnju kuće samo za petero, Jakovina je u visoku politiku zakoračio s već riješenim stambenim pitanjem. Prije nego što je postao ministar u vladi Zorana Milanovića, Jakovina je bio načelnik općine Bukovlje, gdje je imao i obiteljsku kuću. Imao je i poljoprivrednu ljekarnu, koja je grcala u problemima. No uspješno ju je prodao u prvoj godini mandata. Tad nije htio reći kome ju je prodao, pa je GONG zatražio njegovu ostavku. No ubrzo je Damir Koporčić kazao kako je on kupac Jakovinine tvrtke TJ-Prom. Tvrdio je kako je time pomogao prijatelju te kako na poslu namjerava i zaraditi. Tijekom ministarskog mandata Tihomir Jakovina vjenčao se sa kolegicom iz SDP-a Sandrom Petrović Jakovina. Ona je postala zastupnica u Europskom parlamentu, što su neki u SDP-u tad nazivali nepotizmom. Mandat joj je trajao godinu dana.

Bračni par je početkom 2015. godine kupio vilu od 250 četvornih metara i okućnicom u Filipovićevoj ulici u Zagrebu. Zapuštena kuća procijenjena je na 1,6 milijuna kuna, a budući da će živjeti u Slavonskom Brodu, prodaju je, i to za 2,5 milijuna kuna.     

Najčitaniji članci